O explozie puternică a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, la una dintre instalațiile de producere a amoniacului a combinatului chimic AzoMureș din Târgu Mureș, cel mai mare producător de îngrășăminte chimice din România.
Un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior, potrivit Agerpres. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a combinatului, însă autoritățile și operatorul economic dau asigurări că oamenii nu sunt în pericol.

Incidentul s-a produs la puțin timp după ora 1, la instalația Amoniac 3, care fusese în revizie și era în procedură de repornire. Reprezentanții combinatului chimic spun că o conductă ce transporta gaz de sinteză sub presiune s-a fisurat, iar hidrogenul eliberat în acest fel în atmosferă s-a aprins

Comunicat ISU Mureș

În dimineața zilei de 7 iulie 2021, pompierii militari din cadrul ISU Horea al Județului Mureș au fost solicitați să intervină de urgență la Combinatul Azomureș, unde a avut loc o explozie urmată de un incendiu cu flacără deschisă și degajări de fum la stația de amoniac III, din cadrul combinatului chimic amintit anterior

În urma evenimentului a rezultat o victimă cu fractură la membrul superior drept, conștientă, transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Mureș, pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.

Pompierii militari au acționat rapid în vederea localizării incendiului, acesta manifestându-se local, la nivelul aparaturii din proximitate și la capetele de țeavă, în sprijinul lor venind și un echipaj CBRN, pentru efectuarea măsurătorilor specifice în cazul producerii unor astfel de situații de urgență care implică substanțe periculoase.

În acest sens, în scopul prevenirii populației din zona limitrofă a operatorului economic a fost transmis un mesaj RO-ALERT, fiind precizat faptul că evenimentul nu prezintă pericol pentru cetățeni.

Coloana de sinteză de la instalația de amoniac unde a izbucnit incendiul a fost depresurizată, incendiul a fost lichidat, iar în aceste momente, preventiv, zona este supravegheată în continuare de echipajele de intervenție.

De asemenea, până la acest moment, nu au fost depistate substanțe periculoase în atmosferă. Totodată, în vederea optimizării misiunii de răspuns a fost crescută capacitatea operațională la subunitățile ISU, fiind prealertate și Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene limitrofe.

La locul evenimentului au fost alocate resurse din cadrul ISUJ Mureș, după cum urmează:- 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă;- 1 autospecială pentru descarcerare;- 1 autospecială CBRN;- 1 autoscară;- 5 ambulanțe SMURD (1 terapie intensivă mobilă cu medic);- 4 ambulanțe SAJ;- 1 punct de comadă mobil;- 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

De asemenea, la misiune a intervenit și Serviciul privat pentru situații de urgență cu 3 autospeciale de stingere. O echipă de experți din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență condusă de adjunctul inspectorului general al IGSU se va deplasa la Târgu Mureș în vederea evaluării tuturor aspectelor strâns legate de prevenirea unor astfel de situații de urgență.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…