Mai multe explozii puternice au avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din localitatea Crevedia. Bilanțul exploziei este de 1 mort și 58 de răniți. Majoritatea victimelor sunt angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – 39 de pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi, care se aflau la fața locului în momentul deflagrației.

Două persoane se află în stare gravă, cu arsuri pe peste 95% din suprafața corpului. Medicii sunt rezervați în pronosticul lor. Pentru a beneficia de îngrijiri medicale avansate, două aeronave au plecat deja cu victime către spitale din străinătate. Un avion a transportat doi pompieri grav răniți într-un spital din Belgia în această dimineață. O altă aeronavă zboară spre un spital din Milano, Italia, cu alte două persoane afectate de explozie.

Celelalte victime, în număr de 54, au fost internațe în diferite unități medicale din București. După mai bine de 5 ore de intervenție, pompierii au reușit să stingă incendiul izbucnit la stația GPL și să înlăture orice pericol de extindere.

Parchetul General a transmis că a preluat dosarul incidentului şi că “efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Potrivit surselor, anchetatorii au obținut informații preliminare conform cărora stație GPL din Crevedia a fost închisă cu trei ani în urmă. În vara anului 2020, pompierii de la ISU Dâmbovița au efectuat un control și au descoperit mai multe nereguli. Ca rezultat, autorizația de securitate la incendiu a fost suspendată. Prin urmare, firma nu avea o autorizație legală de trei ani.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…