Australienii s-au trezit joi constatând că paginile de Facebook ale tuturor site-urilor de știri locale și globale nu erau disponibile.

Persoanele din afara țării nu pot, de asemenea, să citească sau să acceseze nicio publicație de știri australiană pe platformă.

Mai multe pagini guvernamentale de sănătate și urgențe au fost, de asemenea, blocate. Facebook a afirmat mai târziu că a fost o greșeală și multe dintre aceste pagini sunt acum din nou online.

Premierul australian Scott Morrison a declarat că guvernul său nu va fi intimidat de blocarea de către Facebook a fluxurilor de știri către utilizatori.

El a descris blocarea ca fiind arogantă și dezamăgitoare.

Facebook răspunde la o lege propusă care i-ar face pe giganții tehnologiei să plătească pentru conținutul de știri pe platformele lor.

Google și Facebook s-au luptat cu legea, deoarece spun că nu reflectă modul în care funcționează internetul și „penalizează” nedrept platformele lor.

Cu toate acestea, spre deosebire de Facebook, Google a semnat în ultimele zile acorduri de plată cu trei mari mass-media australiene.

Acțiunea Facebook a avut loc la câteva ore după ce Google a fost de acord să plătească pentru conținutul de pe site-urile de știri ale corporatiei lui Rupert Murdoch (News Corp) .

Într-o declarație postată pe Facebook, premierul Morrison a spus că marile companii de tehnologie ar putea schimba lumea, dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să o conducă.

„Acțiunile Facebook de a da “unfriend” Australiei astăzi, de a întrerupe serviciile de informații esențiale privind serviciile de sănătate și de urgență, au fost la fel de arogante pe cât de dezamăgitoare”, a spus el.

“Sunt în contact regulat cu liderii altor națiuni cu privire la aceste probleme. Pur și simplu nu vom fi intimidați”, a adăugat el.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…