Facebook a interzis dezinformarea despre toate vaccinurile după ani de declarații de sănătate dăunătoare și nefondate care proliferează pe platforma sa.

Ca parte a politicii sale privind dezinformarea legată de Covid-19, Facebook va elimina acum postările cu afirmații false despre toate vaccinurile, a anunțat compania luni într-un post de blog.

Aceste noi linii directoare comunitare se aplică postărilor generate de utilizatori, precum și reclamelor plătite, cărora li s-a interzis deja includerea unor astfel de dezinformări. Utilizatorii Instagram se vor confrunta cu aceleași restricții.

„Vom începe să aplicăm această politică imediat, cu un accent deosebit pe Pagini, grupuri și conturi care încalcă aceste reguli”, a spus Guy Rosen, care supraveghează deciziile de conținut. „Vom continua să ne extindem aplicarea în următoarele săptămâni.”

S-a știut că grupurile de pe Facebook creează camere de ecou ale dezinformării și au alimentat creșterea comunităților anti-vaccin și a retoricii. Conform noii politici, grupurile în care utilizatorii partajează în mod repetat conținut interzis vor fi închise.

Facebook și-a actualizat în mod repetat politicile privind conținutul Covid-19 pe măsură ce pandemia a evoluat. În aprilie 2020, a început să adauge la postările despre coronavirus un panou cu referiri documentate pentru a combate dezinformarea. De multe ori a făcut mai puțin vizibilă dezinformarea despre vaccinuri pe platforma sa, dar a încetat să o elimine.

Acest lucru a început să se schimbe în decembrie, când compania și-a consolidat politicile privind coronavirusul și a început să elimine postările despre Covid-19 care au fost infirmate de experți în sănătate publică. Aceasta a inclus postări care sugerează că vaccinurile conțin microcipuri, susține că purtarea unei măști de față nu ajută la prevenirea răspândirii Covid-19 și susține că tehnologia 5G contribuie sau provoacă infecții cu coronavirus.

Alte știri:  Spitalul Foișor: Florin Piersic, în stare gravă din cauza unui sepsis

Facebook va extinde acum această interdicție, abordând afirmațiile false conform cărora Covid-19 este sintetic, că vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii sau că este mai sigur să luați boala decât să primiți vaccinul.

Interdicția nu se oprește la conținutul legat de Covid și va viza, de asemenea, falsurile, inclusiv afirmațiile cum că unele vaccinuri ar provoca autism – afrimatii nefondate făcute de mulți din comunitatea anti-vax.

În ciuda noii politici, dezinformarea vaccinului rămâne pe Facebook și Instagram, deținute de compania din Sillicon Valley. Cele mai importante rezultate ale căutării pentru „Vaccinul covid” pe Instagram încă prezentau conturi care abordau teorii conspiraționiste .

Facebook s-a confruntat cu critici în ultimele luni pentru gestionarea dezinformării Covid-19. În decembrie, a permis ca un videoclip proeminent al teoriei conspirației să devină viral pe platformă și ulterior nu a reușit să elimine cu succes paginile unui activist anti-vaccin care a continuat să creeze conturi noi după ce a fost interzis.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…