Facebook a interzis dezinformarea despre toate vaccinurile după ani de declarații de sănătate dăunătoare și nefondate care proliferează pe platforma sa.

Ca parte a politicii sale privind dezinformarea legată de Covid-19, Facebook va elimina acum postările cu afirmații false despre toate vaccinurile, a anunțat compania luni într-un post de blog.

Aceste noi linii directoare comunitare se aplică postărilor generate de utilizatori, precum și reclamelor plătite, cărora li s-a interzis deja includerea unor astfel de dezinformări. Utilizatorii Instagram se vor confrunta cu aceleași restricții.

„Vom începe să aplicăm această politică imediat, cu un accent deosebit pe Pagini, grupuri și conturi care încalcă aceste reguli”, a spus Guy Rosen, care supraveghează deciziile de conținut. „Vom continua să ne extindem aplicarea în următoarele săptămâni.”

S-a știut că grupurile de pe Facebook creează camere de ecou ale dezinformării și au alimentat creșterea comunităților anti-vaccin și a retoricii. Conform noii politici, grupurile în care utilizatorii partajează în mod repetat conținut interzis vor fi închise.

Facebook și-a actualizat în mod repetat politicile privind conținutul Covid-19 pe măsură ce pandemia a evoluat. În aprilie 2020, a început să adauge la postările despre coronavirus un panou cu referiri documentate pentru a combate dezinformarea. De multe ori a făcut mai puțin vizibilă dezinformarea despre vaccinuri pe platforma sa, dar a încetat să o elimine.

Acest lucru a început să se schimbe în decembrie, când compania și-a consolidat politicile privind coronavirusul și a început să elimine postările despre Covid-19 care au fost infirmate de experți în sănătate publică. Aceasta a inclus postări care sugerează că vaccinurile conțin microcipuri, susține că purtarea unei măști de față nu ajută la prevenirea răspândirii Covid-19 și susține că tehnologia 5G contribuie sau provoacă infecții cu coronavirus.

Facebook va extinde acum această interdicție, abordând afirmațiile false conform cărora Covid-19 este sintetic, că vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii sau că este mai sigur să luați boala decât să primiți vaccinul.

Interdicția nu se oprește la conținutul legat de Covid și va viza, de asemenea, falsurile, inclusiv afirmațiile cum că unele vaccinuri ar provoca autism – afrimatii nefondate făcute de mulți din comunitatea anti-vax.

În ciuda noii politici, dezinformarea vaccinului rămâne pe Facebook și Instagram, deținute de compania din Sillicon Valley. Cele mai importante rezultate ale căutării pentru „Vaccinul covid” pe Instagram încă prezentau conturi care abordau teorii conspiraționiste .

Facebook s-a confruntat cu critici în ultimele luni pentru gestionarea dezinformării Covid-19. În decembrie, a permis ca un videoclip proeminent al teoriei conspirației să devină viral pe platformă și ulterior nu a reușit să elimine cu succes paginile unui activist anti-vaccin care a continuat să creeze conturi noi după ce a fost interzis.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Trump este așteptat să se predea procurorului din Manhattan la începutul săptămânii viitoare, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare…

CFR Călători retrage locomotivele similare cu cea implicată în accidentul de la Galați

CFR Călători a anunțat vineri retragerea imediată a locomotivelor de același tip…

Un acvariu din Florida va elibera o balenă ucigașă după mai bine de 50 de ani de captivitate

Un acvariu din Florida a ajuns la un acord cu apărătorii drepturilor…

Constanța: Cetățean ucrainean prins la frontieră cu 1.200 pistoale suspecte de a fi letale

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat…

Percheziții de amploare la funcționari acuzați de obținerea ilegală a fondurilor destinate refugiaților ucraineni

Poliţiștii din Maramureş au efectuat vineri peste 200 de percheziții într-un dosar…

Turcia a aprobat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO, devenind astfel…