Facebook a interzis dezinformarea despre toate vaccinurile după ani de declarații de sănătate dăunătoare și nefondate care proliferează pe platforma sa.

Ca parte a politicii sale privind dezinformarea legată de Covid-19, Facebook va elimina acum postările cu afirmații false despre toate vaccinurile, a anunțat compania luni într-un post de blog.

Aceste noi linii directoare comunitare se aplică postărilor generate de utilizatori, precum și reclamelor plătite, cărora li s-a interzis deja includerea unor astfel de dezinformări. Utilizatorii Instagram se vor confrunta cu aceleași restricții.

„Vom începe să aplicăm această politică imediat, cu un accent deosebit pe Pagini, grupuri și conturi care încalcă aceste reguli”, a spus Guy Rosen, care supraveghează deciziile de conținut. „Vom continua să ne extindem aplicarea în următoarele săptămâni.”

S-a știut că grupurile de pe Facebook creează camere de ecou ale dezinformării și au alimentat creșterea comunităților anti-vaccin și a retoricii. Conform noii politici, grupurile în care utilizatorii partajează în mod repetat conținut interzis vor fi închise.

Facebook și-a actualizat în mod repetat politicile privind conținutul Covid-19 pe măsură ce pandemia a evoluat. În aprilie 2020, a început să adauge la postările despre coronavirus un panou cu referiri documentate pentru a combate dezinformarea. De multe ori a făcut mai puțin vizibilă dezinformarea despre vaccinuri pe platforma sa, dar a încetat să o elimine.

Acest lucru a început să se schimbe în decembrie, când compania și-a consolidat politicile privind coronavirusul și a început să elimine postările despre Covid-19 care au fost infirmate de experți în sănătate publică. Aceasta a inclus postări care sugerează că vaccinurile conțin microcipuri, susține că purtarea unei măști de față nu ajută la prevenirea răspândirii Covid-19 și susține că tehnologia 5G contribuie sau provoacă infecții cu coronavirus.

Facebook va extinde acum această interdicție, abordând afirmațiile false conform cărora Covid-19 este sintetic, că vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii sau că este mai sigur să luați boala decât să primiți vaccinul.

Interdicția nu se oprește la conținutul legat de Covid și va viza, de asemenea, falsurile, inclusiv afirmațiile cum că unele vaccinuri ar provoca autism – afrimatii nefondate făcute de mulți din comunitatea anti-vax.

În ciuda noii politici, dezinformarea vaccinului rămâne pe Facebook și Instagram, deținute de compania din Sillicon Valley. Cele mai importante rezultate ale căutării pentru „Vaccinul covid” pe Instagram încă prezentau conturi care abordau teorii conspiraționiste .

Facebook s-a confruntat cu critici în ultimele luni pentru gestionarea dezinformării Covid-19. În decembrie, a permis ca un videoclip proeminent al teoriei conspirației să devină viral pe platformă și ulterior nu a reușit să elimine cu succes paginile unui activist anti-vaccin care a continuat să creeze conturi noi după ce a fost interzis.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 3 =

Alte articole

VIDEO. Un ofițer de recrutare a fost împușcat de un recrut în Siberia, în timp ce rezistența la mobilizare continuă

Un recrut rus l-a împușcat pe liderul comitetului local de recrutare militară…

Alianța de extremă dreapta condusă de Giorgia Meloni a câștigat alegerile în Italia

Liderul extremei drepte, Giorgia Meloni, a obținut victoria în alegerile din Italia…

SUA poartă discuții private cu Rusia privind armele nucleare pentru a evita “schimbul de replici” în public, afirmă consilierul lui Biden

Casa Albă a declarat duminică că SUA au avut discuții private, la…

VIDEO. Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin 13 persoane au fost ucise, dintre care 7 copii

Update: Bilanțul morților în urma atacului armat într-o școală din Ijevsk a…

NASA va lansa o sondă spațială spre un asteroid pentru a-i schimba cursul

O sondă spațială a NASA va urma să se izbească de un…

Kazahstanul spune că nu va recunoaște referendumurile din estul Ucrainei

Kazahstanul, unul dintre foștii parteneri apropiați ai Rusiei, nu va recunoaște posibila…

Peste 260.000 de oameni au fugit din Rusia de teama de a nu fi trimiși să lupte în Ucraina

Site-ul independent de informații Meduza, cenzurat de Kremlin la începutul lunii martie,…

Zelenski confirmă livrarea de sisteme americane de apărare antiaeriană către Ucraina

Președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu difuzat duminică că Ucraina a…