Facebook a interzis dezinformarea despre toate vaccinurile după ani de declarații de sănătate dăunătoare și nefondate care proliferează pe platforma sa.

Ca parte a politicii sale privind dezinformarea legată de Covid-19, Facebook va elimina acum postările cu afirmații false despre toate vaccinurile, a anunțat compania luni într-un post de blog.

Aceste noi linii directoare comunitare se aplică postărilor generate de utilizatori, precum și reclamelor plătite, cărora li s-a interzis deja includerea unor astfel de dezinformări. Utilizatorii Instagram se vor confrunta cu aceleași restricții.

„Vom începe să aplicăm această politică imediat, cu un accent deosebit pe Pagini, grupuri și conturi care încalcă aceste reguli”, a spus Guy Rosen, care supraveghează deciziile de conținut. „Vom continua să ne extindem aplicarea în următoarele săptămâni.”

S-a știut că grupurile de pe Facebook creează camere de ecou ale dezinformării și au alimentat creșterea comunităților anti-vaccin și a retoricii. Conform noii politici, grupurile în care utilizatorii partajează în mod repetat conținut interzis vor fi închise.

Facebook și-a actualizat în mod repetat politicile privind conținutul Covid-19 pe măsură ce pandemia a evoluat. În aprilie 2020, a început să adauge la postările despre coronavirus un panou cu referiri documentate pentru a combate dezinformarea. De multe ori a făcut mai puțin vizibilă dezinformarea despre vaccinuri pe platforma sa, dar a încetat să o elimine.

Acest lucru a început să se schimbe în decembrie, când compania și-a consolidat politicile privind coronavirusul și a început să elimine postările despre Covid-19 care au fost infirmate de experți în sănătate publică. Aceasta a inclus postări care sugerează că vaccinurile conțin microcipuri, susține că purtarea unei măști de față nu ajută la prevenirea răspândirii Covid-19 și susține că tehnologia 5G contribuie sau provoacă infecții cu coronavirus.

Facebook va extinde acum această interdicție, abordând afirmațiile false conform cărora Covid-19 este sintetic, că vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii sau că este mai sigur să luați boala decât să primiți vaccinul.

Interdicția nu se oprește la conținutul legat de Covid și va viza, de asemenea, falsurile, inclusiv afirmațiile cum că unele vaccinuri ar provoca autism – afrimatii nefondate făcute de mulți din comunitatea anti-vax.

În ciuda noii politici, dezinformarea vaccinului rămâne pe Facebook și Instagram, deținute de compania din Sillicon Valley. Cele mai importante rezultate ale căutării pentru „Vaccinul covid” pe Instagram încă prezentau conturi care abordau teorii conspiraționiste .

Facebook s-a confruntat cu critici în ultimele luni pentru gestionarea dezinformării Covid-19. În decembrie, a permis ca un videoclip proeminent al teoriei conspirației să devină viral pe platformă și ulterior nu a reușit să elimine cu succes paginile unui activist anti-vaccin care a continuat să creeze conturi noi după ce a fost interzis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Omul de afaceri Dan Șucu a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid București

Dan Șucu, fondatorul grupului Mobexpert, este noul acționar al clubului de fotbal…

Un militar român a murit în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut…

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că încearcă să “șantajeze lumea” prin blocarea porturilor din Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să…