Facebook a interzis dezinformarea despre toate vaccinurile după ani de declarații de sănătate dăunătoare și nefondate care proliferează pe platforma sa.

Ca parte a politicii sale privind dezinformarea legată de Covid-19, Facebook va elimina acum postările cu afirmații false despre toate vaccinurile, a anunțat compania luni într-un post de blog.

Aceste noi linii directoare comunitare se aplică postărilor generate de utilizatori, precum și reclamelor plătite, cărora li s-a interzis deja includerea unor astfel de dezinformări. Utilizatorii Instagram se vor confrunta cu aceleași restricții.

„Vom începe să aplicăm această politică imediat, cu un accent deosebit pe Pagini, grupuri și conturi care încalcă aceste reguli”, a spus Guy Rosen, care supraveghează deciziile de conținut. „Vom continua să ne extindem aplicarea în următoarele săptămâni.”

S-a știut că grupurile de pe Facebook creează camere de ecou ale dezinformării și au alimentat creșterea comunităților anti-vaccin și a retoricii. Conform noii politici, grupurile în care utilizatorii partajează în mod repetat conținut interzis vor fi închise.

Facebook și-a actualizat în mod repetat politicile privind conținutul Covid-19 pe măsură ce pandemia a evoluat. În aprilie 2020, a început să adauge la postările despre coronavirus un panou cu referiri documentate pentru a combate dezinformarea. De multe ori a făcut mai puțin vizibilă dezinformarea despre vaccinuri pe platforma sa, dar a încetat să o elimine.

Acest lucru a început să se schimbe în decembrie, când compania și-a consolidat politicile privind coronavirusul și a început să elimine postările despre Covid-19 care au fost infirmate de experți în sănătate publică. Aceasta a inclus postări care sugerează că vaccinurile conțin microcipuri, susține că purtarea unei măști de față nu ajută la prevenirea răspândirii Covid-19 și susține că tehnologia 5G contribuie sau provoacă infecții cu coronavirus.

Facebook va extinde acum această interdicție, abordând afirmațiile false conform cărora Covid-19 este sintetic, că vaccinurile nu sunt eficiente în prevenirea bolii sau că este mai sigur să luați boala decât să primiți vaccinul.

Interdicția nu se oprește la conținutul legat de Covid și va viza, de asemenea, falsurile, inclusiv afirmațiile cum că unele vaccinuri ar provoca autism – afrimatii nefondate făcute de mulți din comunitatea anti-vax.

În ciuda noii politici, dezinformarea vaccinului rămâne pe Facebook și Instagram, deținute de compania din Sillicon Valley. Cele mai importante rezultate ale căutării pentru „Vaccinul covid” pe Instagram încă prezentau conturi care abordau teorii conspiraționiste .

Facebook s-a confruntat cu critici în ultimele luni pentru gestionarea dezinformării Covid-19. În decembrie, a permis ca un videoclip proeminent al teoriei conspirației să devină viral pe platformă și ulterior nu a reușit să elimine cu succes paginile unui activist anti-vaccin care a continuat să creeze conturi noi după ce a fost interzis.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Vreme severă cu zăpadă abundentă la munte și vânt puternic pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări și atenționări…

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat la cinci ani de închisoare…

Percheziţii DNA într-un dosar privind obținerea ilegală a 24 de terenuri aflate în proprietatea statului. Prejudiciu de peste 10 milionate de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, 11 percheziții în București…

Google va începe să șteargă conturile “inactive” în decembrie. Iată ce trebuie să știți

Google a anunțat că va începe să șteargă conturile inactive în luna…

Klaus Iohannis a dat aviz pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Sănătății în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Președintele României, Klaus Iohannis, a aprobat cererile DNA de începere a urmăririi…

Studenții ruși sunt rugați să își doneze țigările electronice pentru ca piesele să poată fi folosite la dronele de luptă

Studenții unei universități din Rusia au fost rugați să contribuie cu componente…

Soția șefului serviciilor secrete ucrainene ar fi fost otrăvită

Publicații ucrainene, citând surse din serviciile de informații, au anunțat că soția…

Adolescentă reținută pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un profesor

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost reținută și urmează…

Zeci de localități din Constanța în continuare fără electricitate și apă după fenomenele meteo extreme

Bilantul centralizat de către Prefectura Constanța, arată că, în cursul zilei de…