foto: Reuters
foto: Reuters

Femeilor afgane nu li se va mai permite să practice anumite sporturi, inclusiv cricket, pentru că își vor „expune trupurile”, potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor, care afirmă că Islamul nu permite femeilor să fie văzute astfel.

“Nu cred că femeilor li se va permite să joace cricket, deoarece nu este necesar ca femeile să joace cricket”, a spus Wasiq.

„În cricket, s-ar putea confrunta cu o situație în care fața și corpul lor nu vor fi acoperite. Islamul nu permite femeilor să fie văzute astfel.

“Este era mediatică și vor exista fotografii și videoclipuri, iar apoi oamenii le vor urmări. Islamul și Emiratul Islamic nu permit femeilor să joace cricket sau să practice genul de sport unde sunt expuse”.

Wasiq a declarat pentru SBS Pashto luna trecută că talibanii vor permite cricketul masculin să continue și că a dat undă verde echipei naționale masculine să călătorească în Australia pentru un meci de testare la Hobart la sfârșitul acestui an.

În timp ce oficialii consiliului de cricket din Afganistan spun că nu au fost informați oficial despre soarta cricketului pentru femei, programul consiliului pentru fete a fost deja suspendat.

Sportivele afgane, inclusiv echipa de cricket feminin, s-au ascuns în Afganistan de când talibanii au ajuns la putere pe fondul retragerii precipitate a forțelor străine conduse de SUA luna trecută, unele femei raportând amenințări de violență din partea luptătorilor talibani dacă sunt prinse jucând.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…