Finlanda a anunțat vineri că va restricționa accesul pe teritoriul său pentru turiștii ruși începând cu miezul nopții, o măsură care este deja în vigoare în alte țări europene care se învecinează cu Rusia (Polonia, Estonia, Letonia și Lituania)

Cetățenii ruși pot intra în continuare în Finlanda, care are o graniță terestră de 1.340 de kilometri cu Rusia, din motive familiale, pentru studii sau muncă.

De asemenea, disidenții politici ruși pot încerca să intre în țară în scopuri umanitare. Până în prezent, rușii au trecut în Finlanda înainte de a zbura spre alte națiuni europene, ca o modalitate de a ocoli interdicțiile de zbor.

Până în prezent, Finlanda a preferat să rămână alături de majoritatea țărilor europene, care, în urmă cu câteva săptămâni, au restricționat accesul turiștilor ruși la vizele Schengen, care le oferă posibilitatea de a intra într-o țară din UE și de a se deplasa apoi în toate celelalte. Acestea le-au făcut mai scumpe și mai greu de obținut. Însă statele baltice și Polonia au adoptat o poziție mai dură, opunându-se intrării rușilor, cu excepția cazurilor de azil și din motive umanitare.

Acum, în urma mobilizării de către Moscova a 300.000 de rezerviști pentru a-i trimite să lupte în Ucraina, ceea ce a determinat mii de bărbați ruși să fugă din țară, cu cozi interminabile de vehicule care se formează la frontierele terestre, inclusiv la cea a Finlandei, Helsinki optează pentru a înăspri și mai mult intrarea cetățenilor ruși. Potrivit ministrului finlandez de externe Pekka Haavisto, turismul rusesc pune în pericol relațiile internaționale ale Finlandei.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…