O firmă din Maramureş, cu zero angajați și zero activitate, a obţinut contracte fără licitaţie în valoare de 1,4 milioane de lei prin programul naţional de investiţii “Anghel Saligny”, cunoscut și sub numele de PNDL 3.

În doar zece zile, Nordexpert Consulting SRL a obținut nu mai puţin de 15 contracte în valoare de 1,4 milioane de lei de la patru comune din Maramureș, cu primari PNL, potrivit eMaramures.ro.

foto : emaramures.ro

Printre acţionarii firmei se numără liberalii Ioan Călin Bota, fost consilier local, actual deputat şi preşedinte PNL Baia Mare și Marius Şerban Bondici, fost consilier municipal liberal şi preşedinte al Tineretului Liberal Baia Mare.

Programul „Anghel Saligny” denumit și PNDL 3, a declanșat o criză politică în România, după ce miniștrii USR PLUS au demisionat din Guvern și ulterior au votat o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu.

Reprezentanții USR au declarat la acea vreme că programul „Anghel Saligny” este o continuare a programelor PNDL 1 și 2: ”PNDL 3 este o hoție. Este programul becurilor de 1.800 de euro și a toaletelor din Teleorman de 80.000 de euro”, a transmis USR PLUS.

Programului Naţional de Investiţii “Anghel Saligny” are o valoare de 50 de miliarde de lei, prin care, în perioada 2021 – 2028, autorităţile administraţiei publice locale pot încheia contracte de finanţare multianuală pentru a realiza lucrări pentru alimentări cu apă, canalizare, drumuri de interes local, sisteme de distribuţie a gazelor naturale.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…