Fiul reginei Elisabeta a II-a, Charles, în vârstă de 73 de ani, va domni sub numele de Regele Charles al III-lea, a anunțat Clarence House.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a murit la vârsta de 96 de ani.

A existat posibilitatea ca noul rege să folosească unul dintre celelalte nume ale sale, așa cum au făcut unii monarhi anterior.

Numele său complet este Charles Philip Arthur George, așa că ar fi putut opta pentru a folosi oricare dintre aceste nume ca nume de regență.

Charles a fost următorul în linia de succesiune la tron timp de șapte decenii – de departe cea mai lungă așteptare din istoria monarhiei britanice.

Nici el și nici membrii curții sale nu au dorit vreodată să vorbească în public despre momentul în care va deveni rege. Perspectiva morții reginei a fost întotdeauna considerată o chestiune de mare tristețe privată.

Regele Charles al III-lea a făcut o declarație în legătură cu moartea mamei sale, Regina Elisabeta.

El a spus: “Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele.

“Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei mame foarte iubite”.

Charles s-a născut la Palatul Buckingham, fiind primul nepot al regelui George al VI-lea și al reginei Elisabeta. A fost educat la școlile Cheam și Gordonstoun, ambele școli fiind frecventate de tatăl său în copilărie. Ulterior, a petrecut un an la campusul Timbertop al Geelong Grammar School din Victoria, Australia. După ce a obținut o diplomă de licență în arte la Universitatea din Cambridge, Charles a servit în Forțele Aeriene Regale și în Marina Regală din 1971 până în 1976. În 1981, s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, cu care a avut doi fii: Prințul William și Prințul Harry. În 1996, cuplul a divorțat în urma unor aventuri extraconjugale bine mediatizate de ambele părți. Diana a murit în urma unui accident de mașină la Paris în anul următor. În 2005, Charles s-a căsătorit cu partenera sa de lungă durată, Camilla Parker Bowles.

În calitate de Prinț de Wales, Charles și-a asumat sarcini oficiale în numele Elisabetei a II-a. El a fondat The Prince’s Trust în 1976, sponsorizează The Prince’s Charities și este patron, președinte sau membru a peste 400 de alte organizații de caritate și organizații.

Din 1993, Charles a lucrat la crearea Poundbury, un nou oraș experimental bazat pe gusturile sale arhitecturale. Opiniile sale cu privire la rolul arhitecturii în societate și la conservarea clădirilor istorice s-au bucurat de o atenție semnificativă din partea arhitecților și a criticilor de design britanici. este, de asemenea, autor sau coautor al mai multor cărți.

În calitate de autodeclarat ecologist, Charles a vorbit public despre probleme precum agricultura ecologică și schimbările climatice, ceea ce i-a adus premii și recunoaștere din partea grupurilor de mediu.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Interlopul mascat sub umbrela Partidului SOS Constanța: A lovit un polițist în încercarea de a provoca scandal în ședința de Consiliu Local

El este interlopul mascat în “politician” din partea partidului SOS, filiala Constanța,…