Florin Cîțu a confirmat, miercuri, o informație apărută pe site-ul Flux24, conform căreia premierul a fost arestat pentru două zile în SUA, după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului.
Premierul a precizat că a fost o greșeală făcută acum 20 de ani, a plătit o amendă foarte mare, dar că e interesant că apare informația acum, în competiția internă din PNL.

Potrivit informațiilor publicate de site-ul Flux24.ro, arhivele curții locale din Iowa (unde premierul și-a făcut facultatea si doctoratul) arată că pe 26 martie 2001 Florin Vasile Cîțu a fost condamnat la două zile de arest și o amendă de 1000 de dolari, pentru conducerea sub influența alcoolului.

“Acum 20 de ani a fost vorba de conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă, una foarte mare. Este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scurtin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum în competiția internă din PNL”, a precizat premierul.

Întrebat de reporter dacă Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban, au fost informați despre acest incident înainte să fie propus, de exemplu, pentru funcția de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a răspuns : Este o contravenție. Am mai plătit amenzi și în România de circulație.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…