Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, luni, că Forţele Aeriene au detectat trei rachete care au evoluat în spaţiul aerian aferent bazinului nord-vestic al Mării Negre, către spaţiul aerian al Ucrainei (regiunile Odessa şi Viniţa). Țintele aeriene au survolat și spațiul aerian al Republicii Moldova”.

Potrivit MApN, din analiza traiectelor de evoluţie şi a parametrilor de zbor, a rezultat că ţintele aeriene au fost, cel mai probabil, rachete de croazieră lansate de pe platforme navale sau terestre din vestul Peninsulei Crimeea.

De asemenea, MApN a transmis că țintele aeriene în discuție nu au reprezentat un pericol pentru teritoriul României sau pentru siguranţa traficului aerian al României şi al NATO.

“Radarele de supraveghere și cercetare din cadrul Forțelor Aeriene Române fac parte din sistemul de comandă şi control naţional al României şi al NATO şi asigură informarea şi avertizarea timpurie a decidenţilor militari şi politici din România şi din Alianţă

Conducerea Ministerului Apărării Naționale condamnă în termenii cei mai fermi războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, exprimând sprijinul total pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării vecine. Acțiunile brutale de astăzi, care au vizat zone civile, intens populate, încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar și, implicit, a Cartei Națiunilor Unite”, , se arată în comunicat.

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat, luni, că l-a convocat pe ambasadorul Rusiei pentru a explica de ce rachetele lansate din Marea Neagră în Ucraina au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova.

“Trei rachete de croazieră lansate în această dimineață asupra Ucrainei de pe navele rusești din Marea Neagră au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Am dat dispoziție ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru a da explicații”, a scris pe Twitter ministrul de externe al Republicii Moldova.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…