Forțele ucrainene par să “efectueze o retragere limitată a luptelor” în estul Bakhmut, dar continuă să provoace pierderi ridicate forțelor rusești care avansează, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul în SUA, în ultima sa actualizare.

Grupul de reflecție sugerează că intențiile Ucrainei sunt neclare în acest stadiu, dar apărarea Bakhmut este importantă din punct de vedere strategic și ar putea implica o tactică de retragere treptată pentru a obosi forțele rusești prin intermediul războiului urban.

Războiul urban favorizează de obicei apărătorul, permițând forțelor ucrainene să provoace pierderi semnificative unităților rusești care avansează, chiar și în timpul unei retrageri active.

ISW notează, de asemenea, că forțele rusești vor trebui să lupte prin zone puternic apărate în centrul orașului Bakhmut, ceea ce este de așteptat să favorizeze forțele ucrainene.

Războiul urban din Bakhmut ar putea slăbi forțele mixte rusești deja epuizate, similar cu retragerea de luptă care a avut loc pe linia Severodonetsk-Lysychansk în 2022, care a pus capăt în cele din urmă operațiunilor ofensive rusești în regiunile Luhansk și Donețk.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…