Forțele ucrainene au recucerit marți o suburbie a Kievului și au alungat forțele rusești din zonă. Acestea speră ca teritoriul să le servească drept punct de sprijin și să le permită să împiedice trupele să înconjoare capitala.

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că Makariv, situat la aproximativ 50 de kilometri vest de centrul Kievului, a fost “eliberat de invadatori datorită acțiunilor eroice ale apărătorilor noștri”.

Declarația ministerului ucrainean al apărării vine pe fondul analizei potrivit căreia planurile rusești de a lua cu asalt capitala Ucrainei, Kiev, se clatină.

“Drapelul de stat al Ucrainei a fost arborat deasupra orașului Makariv”, a declarat ministerul.

Postul de știri ucrainean Unian l-a citat pe comandantul-șef al forțelor ucrainene, generalul-locotenent Valery Zaluzhny, care a declarat că forțele ucrainene au eliberat orașul pe 2 martie, dar că acesta a fost pierdut în favoarea forțelor rusești înainte de a fi recucerit din nou luni.

Președintele administrației militare regionale de la Kiev, Alexander Pavlyuk, a declarat că Makariv, care a fost sub un tir intens rusesc luni dimineață, este una dintre cele mai periculoase zone din regiunea Kiev.

O evaluare realizată luni de Ministerul britanic al Apărării (MOD) a constatat că, în timp ce luptele grele continuă la nord de Kiev, “forțele rusești care avansează spre oraș dinspre nord-est au stagnat”.

De asemenea, un oficial american de rang înalt din domeniul apărării a declarat că forțele ruse din jurul Kievului au “stagnat în mare parte”. Acestea sunt în criză de combustibil și alimente. Unii soldați suferă de degerături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…