Un fost ministru de externe rus a afirmat că performanțele aparent slabe ale armatei ruse în invazia din Ucraina se datorează în mare parte corupției din Rusia, potrivit Insider.

Într-un mesaj postat pe Twitter la sfârșitul săptămânii, Andrei Kozîrev, care a fost ministru de externe în timpul președintelui Boris Elțîn în anii 1990, a prezentat ceea ce a spus că au fost greșeli de judecată ale președintelui Vladimir Putin în ordonarea invaziei.

El a sugerat că Putin a supraestimat armata rusă – în timp ce președintele rus a dedicat miliarde de dolari pentru modernizarea forțelor rusești, acești bani, a susținut Kozîrev, ar fi fost pierduți din cauza corupției.

“Kremlinul a petrecut ultimii 20 de ani încercând să-și modernizeze armata. O mare parte din acest buget a fost furat și cheltuit pe mega-iahturi în Cipru. Dar, în calitate de consilier militar, nu poți raporta acest lucru președintelui. Așa că, în schimb, i-au raportat minciuni”, a scris Kozîrev.

Andrei Kozîrev, al cărui mandat de ministru de externe a venit în momentul în care Rusia a căutat legături mai strânse cu Occidentul după prăbușirea Uniunii Sovietice, a declarat că el crede că Putin este un decident rațional ale cărui presupuneri greșite l-au condus la o eroare.

El a spus că Putin a crezut probabil propria propagandă despre națiunea ucraineană, pe care Putin a subliniat-o atunci când a încercat să justifice invazia.

Kozîrev a mai afirmat că amenințarea unui război nuclear nu ar trebui să împiedice Occidentul să sprijine Ucraina, deoarece președintele Putin este încă suficient de rațional pentru a nu folosi arme nucleare.

“Amenințarea cu un război nuclear este un alt exemplu al raționalității sale”, a spus el. “Kremlinul știe că poate încerca să obțină concesii, fie din partea Ucrainei, fie din partea Occidentului, prin sabotajul ultimei sale cărți rămase în pachet: armele nucleare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…