Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, şi Sepp Blatter, fost preşedinte al FIFA, au fost puşi sub acuzare în Elveţia pentru fraudă și alte infracțiuni, după o investigație de șase ani privind o plată controversată de 2 milioane de franci elvețieni.

Procuratura îi acuză pe foștii șefi ai fotbalului mondial de fraudă, administrare defectuoasă și falsificare de documente, potrivit unui comunicat publicat marți.

Este ultima etapă dintr-o anchetă penală îndelungată asupra lui Blatter și Platini. Cazul se concentrează pe solicitarea scrisă a lui Platini către FIFA din ianuarie 2011 de a primi un salariu suplimentar retrodatat pentru a lucra în funcția de consilier prezidențial în primul mandat al lui Blatter, din 1998-2002. Blatter a autorizat FIFA să efectueze plata după câteva săptămâni, când se pregătea să facă campanie pentru realege în funcția de președinte FIFA.

Ambii au negat acuzațiile penale și au invocat un acord verbal pe care l-au încheiat, acum mai bine de 20 de ani, pentru ca banii să fie plătiți.

Ancheta elvețiană a fost deschisă în 2015, pe fondul seriei de scandaluri care au cuprins FIFA. Afacerea a dus la o investigație de etică a FIFA, în care ambii bărbați au fost interziși și forțați să-și părăsească pozițiile.

Blatter a declarat pentru agenția de presă elvețiană, Keystone-SDA, că este optimist cu privire la procedura judiciară și speră că faptele vor fi în sfârșit pe deplin stabilite.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…