Fostul prim-ministru bulgar și lider al partidului de opoziție de centru-dreapta GERB, Boyko Borissov, a fost reținut joi seara în cadrul unui dosar instrumentat de Parchetului European, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Reuters.

Fostul ministru de finanțe Vladislav Goranov, fosta președintă a comisiei bugetare parlamentare Menda Stoyanova, precum și consilierul media al lui Borissov, Sevdalina Arnaudova, au fost de asemenea reținuți, a precizat ministerul într-un comunicat.

“O operațiune de amploare este în curs de desfășurare în legătură cu 120 de cazuri ale Parchetului European din Bulgaria. Percheziții și confiscări sunt efectuate la numeroase adrese. Boyko Borisov, Vladislav Goranov, Menda Stoyanova și Sevdalina Arnaudova sunt în prezent reținuți”, a precizat ministerul.

Operațiunea are loc după o vizită la Sofia, în perioada 16-17 martie, a procurorului-șef european Laura Codruța Koevesi. Aceasta a lăudat “determinarea, leadership-ul și viziunea convingătoare a premierului Petkov privind lupta împotriva corupției”.

“Acum este momentul ca autoritățile bulgare relevante să facă echipă cu noi, inclusiv în cazuri deosebit de sensibile”, a declarat Koevesi.

“Acesta este motivul pentru care existăm. Acesta este motivul pentru care suntem aici”, a spus Koevesi, adăugând că procurorii europeni au deschis 120 de anchete privind fraude cu bani europeni legate de licitații publice, subvenții agricole, construcții și fonduri de recuperare a coronavirusului.

Borisov a fost acuzat de corupție de mai multe ori de-a lungul anilor, dar a negat orice abatere.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.