Dmitri Rogozin, fostul director general al agenției spațiale ruse Roscosmos, a fost rănit în orașul Donețk în urma unui bombardament al trupelor ucrainene, a declarat joi consilierul său pentru presa de stat rusă.

“Un hotel dintr-o suburbie din Donețk care găzduiește o echipă de consilieri militari condusă de Dmitri Rogozin a fost bombardat. Dmitri a fost rănit la spate. El a fost dus la spital. Viața sa nu este în pericol”, a declarat el, adăugând că mai multe persoane au fost rănite.

“Evident, a fost o lovitură țintită. Specialiștii tind să creadă că focul a fost deschis de la un sistem de artilerie autopropulsată Caesar 155 mm, fabricat de compania franceză Nexter”, a declarat consilierul.

Agenția de presă independentă rusă SOTA a declarat că Rogozin a fost rănit într-unul dintre restaurantele din orașul Donețk, unde își sărbătorea ziua de naștere. Potrivit SOTA, Vitaliy Khotsenko, un lider instalat de Moscova în Donețk, a fost rănit, în timp ce garda sa de corp și o altă persoană au fost ucise.

Dmitri Rogozin s-a făcut remarcat după ce a lansat amenințări nebunești cu privire la lansarea rachetei hipersonice “Satan-2” împotriva României, Bulgariei și altor țări est-europene, după ce ministrului rus de Externe Serghei Lavrov a fost împiedicat să călătorească în Serbia.

Rogozin a ripostat la această măsură spunând că, deși Bulgaria, România și Muntenegru ar putea opri avionul său, nu ar putea opri o rachetă Sarmat de 208 tone – cunoscută și ca Satan-2.

“Știți ce este atât de bun la Sarmat [racheta balistică]? Nu le va cere bulgarilor lași, românilor răzbunători și muntenegrenilor, care au trădat istoria noastră comună, permisiunea de a survola”, a scris Rogozin pe Twitter.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook