O investigație jurnalistică a scos la iveală informații alarmante cu privire la un fost comandant-șef al Statului Major al Armatei Naționale a Republicii Moldova, Igor Gorgan. Potrivit publicației ruse The Insider, Gorgan ar fi divulgat în mod regulat informații secrete despre situația politică internă a Moldovei către ofițerul de informații militare rus, colonelul Alexei Makarov.

Corespondența dintre cei doi, obținută de jurnaliști, datează din perioada aprilie 2022, după începerea războiului din Ucraina. Gorgan și Makarov se întâlneau frecvent în cafenele din Chișinău sau ieșeau la pescuit, în cadrul acestor întâlniri Gorgan raportând informații clasificate către partea rusă.

Printre detaliile furnizate de Gorgan se numără încercările Ucrainei de a achiziționa 6 avioane MiG-29 din Republica Moldova, cât și informații despre transporturile de combustibil ce tranzitau teritoriul țării către Ucraina. Aceste acțiuni sunt considerate trădare de patrie, dată fiind starea de conflict dintre Rusia și Ucraina.

Reacția Președinției Republicii Moldova nu a întârziat. Șeful Cabinetului președintelui, Adrian Băluțel, a declarat că asemenea fapte trebuie pedepsite aspru, menționând că distincțiile și gradele militare ale lui Gorgan vor fi retrase. De asemenea, oficialul a subliniat necesitatea unei monitorizări și verificări continue a persoanelor din instituțiile de apărare și securitate, pentru a preveni astfel de amenințări la adresa statului.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…