Ministerul moldovean de Interne a declarat că o parte a unei rachete a fost găsită de o patrulă de poliție în apropierea satului Briceni, în nordul Moldovei, aproape de granița cu Ucraina.

Zona a fost izolată de poliție și polițiștii de frontieră, fiind așteptată sosirea serviciilor specializate.

Specialiștii lucrează deja la fața locului, potrivit autorităților moldovenești. Originea rachetei este încă nespecificată, dar o fotografie adăugată la postarea ministerului pare a fi secțiunea de propulsie a unei rachete S-300.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că autoritățile depun toate eforturile pentru a nu admite riscuri pentru cetățeni.

Dragi cetățeni, în Ucraina are loc un nou val de atacuri cu rachete care generează consecințe directe și asupra țării noastre. Am fost informată că în urmă cu puțin timp, o patrulă a Poliției de frontieră a descoperit componentele unei rachete în apropierea orașului Briceni (…). Atât eu, cât și colegii mei depunem toate eforturile ca să ținem situația sub control și să nu admitem riscuri pentru oamenii noștri (…). Vă rugăm să urmați recomandările organelor abilitate și să rămâneți în siguranță. ”, se arată în mesajul premierului.

Amintim că precedentul incident de acest gen a avut loc în dimineața zilei de 31 octombrie – fragmente dintr-o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean au căzut pe teritoriul Republicii Moldova în urma unui atac cu drone asupra Ucrainei.

După incident, Ministerul moldovean de Externe a anunțat expulzarea unui diplomat rus după incident; ca răspuns, Rusia a expulzat un diplomat moldovean.

În timpul bombardamentelor din 10 octombrie, cel puțin trei rachete au survolat teritoriul Republicii Moldova, ceea ce a determinat Ministerul de Externe moldovean să îl convoace pe ambasadorul rus.

Poliția și serviciile de urgență moldovenești au fost în alertă maximă în timpul atacurilor masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei la 5 decembrie, potrivit ministerului. Din cauza integrării cu rețeaua electrică ucraineană, Moldova a suferit pene de curent și în timpul celui mai recent atac cu rachete în masă asupra Ucrainei, la 23 noiembrie.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…