O nouă variantă de coronavirus, care s-a răspândit într-un mic focar, a fost descoperită în sudul Franței, potrivit unui nou studiu. Denumită IHU, tulpina a fost descoperită de către cadrele universitare din cardul IHU Mediterranee Infection la 10 decembrie.

Varianta, identificată provizoriu ca fiind B.1.640.2, conform unui studiu recent susținut de guvernul francez, care nu a fost încă revizuit de alți specialiști, se crede că este de origine cameruneză și că s-a răspândit până acum la 12 pacienți din sudul Franței.
Această nouă variantă pare să aibă 46 de mutații noi, precum și 37 de deleții.

Noi variante ale COVID-19 au apărut în mod repetat în ultimul an, ceea ce a schimbat modul de răspândire a virusului, precum și letalitatea acestuia. Cu toate acestea, doar câteva dintre variantele nou descoperite se dovedesc în cele din urmă a fi mai periculoase, fie cu o rată de mortalitate mai mare, fie cu o mai mare transmisibilitate.
Dacă această nouă variantă posibilă este la fel de rea va fi determinată doar pe măsură ce experții vor înțelege mai bine modul în care funcționează.

Iată ce se știe până acum despre această nouă variantă COVID-19:

– Cercetătorii spun că aceasta conține 46 de mutații – chiar mai multe decât Omicron – ceea ce o face mai rezistentă la vaccinuri și mai infecțioasă.
– Aproximativ 12 cazuri au fost depistate până în prezent în apropiere de Marsilia, iar primul caz a fost legat de călătorii în țara africană Camerun.
– Testele arată că tulpina poartă mutația N501Y – observată pentru prima dată la varianta Alpha – care, potrivit experților, o poate face mai transmisibilă.
– Potrivit oamenilor de știință, aceasta poartă, de asemenea, mutația E484K, ceea ce ar putea însemna că varianta IHU ar putea fi mai rezistentă la vaccinuri.
– Aceasta nu a fost încă reperată în alte țări și nici nu a fost etichetată drept o variantă aflată în curs de investigare de către Organizația Mondială a Sănătății.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…