Autoritățile franceze au publicat o listă cu 31 de proprietăți deținute de oligarhi ruși care au fost înghețate de la invazia Rusiei în Ucraina, în valoare de aproape 620 de milioane de dolari.

Potrivit Forbes, 31 dintre aceste proprietăți sunt deținute de opt miliardari ruși sancționați, inclusiv Château de la Croë, în valoare de 250 de milioane de dolari, deținut de Roman Abramovici în Antibes, pe Coasta de Azur, și proprietatea sa de 90 de milioane de dolari de pe insula de lux St. Barts din Caraibe.

Publicația estimează că cele 31 de proprietăți deținute de miliardari valorează 920 de milioane de dolari – o valoare mai mare decât cea estimată de guvernul francez – pe baza rapoartelor pentru World’s Billionaires List și a prețurilor de achiziție istorice.

Proprietățile înghețate nu pot fi vândute sau închiriate – și, întrucât sancțiunile impuse acestor miliardari includ și o interdicție de călătorie, aceștia nu mai pot nici să călătorească fizic la ele.

Majoritatea proprietăților înghețate sunt deținute prin intermediul unor societăți franceze numite sociétés civiles imobiliare, sau SCI, un tip de societate înființată exclusiv pentru a deține proprietăți imobiliare. În afară de apartamentele din Paris, de proprietatea lui Abramovici din St. Barts și de un hotel din orașul de schi alpin Méribel, deținut de magnatul din domeniul petrolului și gazelor naturale Gennady Timchenko, toate celelalte case de lux se află pe Coasta de Azur. Câteva dintre acestea, inclusiv Château de la Croë al lui Abramovici, se află pe o porțiune de coastă din Antibes cunoscută sub numele de Golful Miliardarilor – un nume potrivit, având în vedere numărul miliardarilor ruși care dețin proprietăți imobiliare acolo.

Sursa: Forbes

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…