Măsura vine după ce guvernul danez a decis să-și elimine întreaga populație de nurci – între 15 și 17 milioane

Franța a ordonat sacrificarea a o mie de nurci după ce analizele de laborator au detectat o versiune mutată a coronavirusului într-o fermă.

Toate animalele dintr-o fermă din regiunea Eure-et-Loire din vestul Franței vor fi sacrificate și toate produsele de origine animală vor fi eliminate, a declarat guvernul francez într-o declarație publicată pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Autoritățile franceze au testat patru ferme de nurcă de la mijlocul lunii noiembrie, după ce în fermele de nurcă din Danemarca s-a găsit o tulpină mutată de coronavirus care amenința să facă viitoarele vaccinuri mai puțin eficiente.

Testele nu au găsit nici o urmă de tulpini mutante ale virusului într-una din cele patru ferme de nurcă.

Analizele sunt încă în desfășurare în celelalte două ferme, iar rezultatele sunt așteptate până la sfârșitul săptămânii. Dacă vor reveni pozitive, guvernul francez spune că va dispune sacrificarea tuturor nurcilor din ferme.

Guvernul danez a decis să-și elimine întreaga populație de nurci – între 15 și 17 milioane – după ce oamenii de știință au descoperit că 12 persoane au fost infectate cu tulpina mutantă. Ei au spus că tulpina reprezintă „un risc major pentru sănătatea publică”.

De atunci, cazuri de coronavirus la nurcă au fost raportate și în alte părți ale Europei, în special în Suedia, Grecia și Țările de Jos.

Ministerul danez al sănătății a declarat joi că tulpina mutantă „cel mai probabil a dispărut” după ce nu a detectat cazuri noi după 15 septembrie.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…