Turcia trebuie să accepte condițiile de încetare a focului încheiate de părțile la conflictul din Nagorno-Karabakh, altfel UE poate impune sancțiuni suplimentare împotriva țării, a declarat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian, într-o ședință a Adunării Naționale a Franței, Rapoartele TASS.

„În ceea ce privește acordul care a fost încheiat după evenimentele din această noapte și pe care nu am avut timp să-l comentăm cu o zi înainte: considerăm că este important ca Turcia să respecte în mod strict strict încetarea focului convenită, pentru că altfel riscă să se confrunte cu sancțiuni sporite”, a spus ministrul francez de externe ca răspuns la o întrebare despre influența Turciei asupra evenimentelor din Nagorno-Karabakh.

Ministrul a precizat că în decembrie țările UE vor organiza un alt summit, la care, printre altele, va fi discutat comportamentul agresiv al Turciei. “Anterior, 27 de țări ale comunității au decis deja că, dacă Turcia nu își va schimba comportamentul, vor fi luate măsuri împotriva ei, inclusiv sancțiuni – aceste opțiuni sunt deja pe masă”, a subliniat el.

„Am vorbit de mai multe ori despre comportamentul beligerant și inacceptabil al Turciei. Președintele Erdogan cere ură împotriva țării noastre și insultă valorile pe care se bazează națiunea noastră ”, a spus Le Drian.

La 9 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul armean Nikol Pashinyan au semnat o declarație comună privind încetarea completă a ostilităților în Nagorno-Karabakh. Mențiuni de pace rusești au fost dislocate în regiune în baza acordului.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Iohannis, atac dur la profesori: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Guvernul le-a dat tot ce au vrut

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm decizia liderilor sindicali de a continua…

Zelenski: Ucraina va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a ajuta Moldova să își atingă obiectivul de aderare la UE

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat sprijinul pentru aspirațiile Moldovei vecine de…

Regele Charles al III-lea vine astăzi în România pentru o vizită privată de cinci zile

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va sosi astăzi în România…