Turcia trebuie să accepte condițiile de încetare a focului încheiate de părțile la conflictul din Nagorno-Karabakh, altfel UE poate impune sancțiuni suplimentare împotriva țării, a declarat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian, într-o ședință a Adunării Naționale a Franței, Rapoartele TASS.

„În ceea ce privește acordul care a fost încheiat după evenimentele din această noapte și pe care nu am avut timp să-l comentăm cu o zi înainte: considerăm că este important ca Turcia să respecte în mod strict strict încetarea focului convenită, pentru că altfel riscă să se confrunte cu sancțiuni sporite”, a spus ministrul francez de externe ca răspuns la o întrebare despre influența Turciei asupra evenimentelor din Nagorno-Karabakh.

Ministrul a precizat că în decembrie țările UE vor organiza un alt summit, la care, printre altele, va fi discutat comportamentul agresiv al Turciei. “Anterior, 27 de țări ale comunității au decis deja că, dacă Turcia nu își va schimba comportamentul, vor fi luate măsuri împotriva ei, inclusiv sancțiuni – aceste opțiuni sunt deja pe masă”, a subliniat el.

„Am vorbit de mai multe ori despre comportamentul beligerant și inacceptabil al Turciei. Președintele Erdogan cere ură împotriva țării noastre și insultă valorile pe care se bazează națiunea noastră ”, a spus Le Drian.

La 9 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul armean Nikol Pashinyan au semnat o declarație comună privind încetarea completă a ostilităților în Nagorno-Karabakh. Mențiuni de pace rusești au fost dislocate în regiune în baza acordului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că încearcă să “șantajeze lumea” prin blocarea porturilor din Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să…

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…

Texas: Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost uciși după ce un tânăr a deschis focul la o școală primară

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o…