Turcia trebuie să accepte condițiile de încetare a focului încheiate de părțile la conflictul din Nagorno-Karabakh, altfel UE poate impune sancțiuni suplimentare împotriva țării, a declarat ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian, într-o ședință a Adunării Naționale a Franței, Rapoartele TASS.

„În ceea ce privește acordul care a fost încheiat după evenimentele din această noapte și pe care nu am avut timp să-l comentăm cu o zi înainte: considerăm că este important ca Turcia să respecte în mod strict strict încetarea focului convenită, pentru că altfel riscă să se confrunte cu sancțiuni sporite”, a spus ministrul francez de externe ca răspuns la o întrebare despre influența Turciei asupra evenimentelor din Nagorno-Karabakh.

Ministrul a precizat că în decembrie țările UE vor organiza un alt summit, la care, printre altele, va fi discutat comportamentul agresiv al Turciei. “Anterior, 27 de țări ale comunității au decis deja că, dacă Turcia nu își va schimba comportamentul, vor fi luate măsuri împotriva ei, inclusiv sancțiuni – aceste opțiuni sunt deja pe masă”, a subliniat el.

„Am vorbit de mai multe ori despre comportamentul beligerant și inacceptabil al Turciei. Președintele Erdogan cere ură împotriva țării noastre și insultă valorile pe care se bazează națiunea noastră ”, a spus Le Drian.

La 9 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin, președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul armean Nikol Pashinyan au semnat o declarație comună privind încetarea completă a ostilităților în Nagorno-Karabakh. Mențiuni de pace rusești au fost dislocate în regiune în baza acordului.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

VIDEO. Imagini terifiante cu clădiri care se prăbușesc în timpul celui de-al doilea cutremur major din Turcia

O echipă de televiziune a surprins în direct momentul în care cel…

Cutremur în Turcia: Nouă studenți români și un profesor au solicitat sprijin pentru a fi repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost…

Cutremur în Turcia: Bilanțul victimelor crește la cel puțin 1.900 de morți

Două cutremure masive au lovit sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu…

Sute de morți în urma unui cutremur puternic care a zguduit Turcia și Siria

Cel puțin 568 de persoane au fost ucise și mii de persoane…

A murit academicianul Răzvan Theodorescu

Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, a încetat din viaţă luni, la vârsta…

Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia și Siria a crescut la cel puțin 640 de morți

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit luni…

Un nou cutremur cu magnitudinea 7,5 a fost raportat în sud-estul Turciei. Bilanțul victimelor se ridică la peste 1.200 de morți

Autoritatea turcă pentru situații de urgență AFAP și Serviciul Geologic al Statelor…

România trimite echipe de salvatori în Turcia, după ce un cutremur puternic a lovit luni dimineață sudul Turciei și nordul Siriei

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,…