Franța s-ar putea confrunta cu 100.000 de noi cazuri COVID-19 pe zi – de două ori fata de cea mai recentă cifră oficială , a declarat profesorul Jean-François Delfraissy, cel ce conduce consiliul științific care sfătuiește guvernul cu privire la pandemie, a declarat luni pentru radio RTL.

„Există probabil peste 50.000 de cazuri pe zi. Estimăm, în cadrul comitetului științific, că vom avea mai mult de 100.000 de cazuri pe zi ”, a spus Delfraissy.

Franța, cea de-a doua cea mai mare economie a zonei euro, examinează în prezent dacă ar trebui să înăsprească măsurile de blocare în continuare pentru a stopa reapariția virusului COVID-19, după ce a impus deja mai multe restrictii pe timp de noapte in marilor orașe, inclusiv Parisului.

Ministerul Sănătății a raportat duminică un număr record de 52.010 infecții confirmate cu coronavirus în ultimele 24 de ore, pe măsură ce un al doilea val de cazuri crește în Europa.

Noile cazuri au dus la un totalde 1.138.507 de cazuri , Franța depășind Argentina și Spania, înregistrând al cincilea cel mai mare număr de cazuri din lume.

Ministerul a declarat că 116 persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus în 24 de ore până duminică, în scădere de la 137 cu o zi mai devreme, ducând numărul total de decese la 34.761.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…