Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat măsuri suplimentare pentru a încetini răspândirea variantei Delta și a subliniat planurile de a face vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Emmanuel Macron și-a început discursul vorbind despre o creștere a infecțiilor cu varianta Delta Covid-19 în Franța continentală și teritoriile sale de peste mări și a îndemnat cetățenii francezi să se vaccineze.

“Dacă nu acționăm astăzi, numărul cazurilor va continua să crească”, a spus el.

Macron a explicat că guvernul se străduiește să atingă o rată de vaccinare de 100% în toată țara.

Vaccinarea va deveni obligatorie pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății. Macron i-a îndemnat să fie inoculați până la 15 septembrie, după care s-ar putea confrunta cu posibile sancțiuni sau amenzi. Vaccinarea este o „chestiune de responsabilitate individuală […] dar și o chestiune de libertate”, a adăugat președintele.

Ministrul francez al sănătății, Olivier Véran, a declarat că lucrătorii din domeniul sănătății nevaccinați nu vor primi salariu și nici nu vor avea voie să lucreze după 15 septembrie.

El a anunțat că o campanie de vaccinare pentru elevii din liceu, gimnaziu și primar va începe când școala va începe din nou în septembrie.

Printre alte măsuri, va fi restabilită o instaurare a curbei pe teritoriile franceze din Martinica și Insula Reunion.

Testele PCR nu vor mai fi gratuite din toamnă, cu excepția cazului în care sunt obținute pe bază de rețetă, a spus Macron. Se speră că măsura va crește ratele de vaccinare, încurajând oamenii să fac[ vaccinul, mai degrabă decât testele repetate Covid-19.

“Vara aceasta va fi o vară de redresare economică”, a afirmat el, adăugând că „pașaportul de sănătate” – un cod QR sau un certificat care demonstrează că titularul are un test Covid-19 negativ, este complet vaccinat sau recent recuperat din Covid-19 – va fi necesar în diferite unități din Franța din august, inclusiv baruri, restaurante, cafenele și centre comerciale.

La scurt timp după adresa președintelui, portalul de sănătate online din Franța Doctolib.fr s-a blocat din cauza prea multor persoane care încercau să rezerve un loc la vaccinare.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…