Consiliul de Administraţie al Romarm  a decis revocarea din funcţie a directorului general al companiei, Gabriel Ţuţu, începând cu data de 14 martie 2023.

“Având în vedere evoluţia evenimentelor cu privire la situaţia domnului Gabriel Ţuţu, prin impunerea unor noi obligaţii în cadrul măsurii preventive a controlului judiciar, Consiliul de Administraţie al CN Romarm SA a decis revocarea domnului Gabriel Ţuţu din calitatea de director general al companiei, începând cu data de 14.03.2023. Până la numirea unui nou director general, conducerea executivă va fi asigurată de directorul economic”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Gabriel Țuțu este cercetat de DNA pentru acuzații de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, trafic de influență continuat și fals intelectual în legătură cu achiziționarea de mașini pentru fabricarea de măști sanitare, precum și de comercializare a unor astfel de măști care nu respectau normele sanitare în timpul pandemiei.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada martie 2020 – septembrie 2021, suspectul Gabriel Țuțu, în calitatea de director general al CN Romarm S.A, ar fi încheiat contracte de achiziție publică cu o asociere de firme, în care se afla și o societate controlată de Victor Pițurcă, în condiții defavorabile pentru compania pe care o conducea, cumpărând utilaje neconforme pentru producția de măști de protecție. Acest comportament a dus la prejudicierea CN Romarm SA cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând costul utilajelor, materiei prime și pieselor și serviciilor conexe neprevăzute în contract.

Într-o situație similară, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, suspectul Țuțu Gabriel ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții firmelor implicate în achizițiile de mai sus, introducerea unui circuit neconform de livrare de măști de protecție către Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru un prieten de-al său, fără ca această persoană să desfășoare activități comerciale reale care să susțină contractul de livrare de produse de protecție, și să facă plăți către această persoană (40% din cota de profit rezultată), sub aparența unui contract de consultanță.

În schimbul acestor “servicii”, suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat impresia că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va convinge să atribuie direct și fără proceduri publice contractele de furnizare, precum și să primească fără probleme produsele și să achite la timp facturile emise în acest sens.

În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel a primit suma de 50.000 de lei printr-un intermediar.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Constanța: Felicia Ovanesian a demisionat din funcția de city manager

Felicia Ovanesian a demisionat marți din funcția de city manager al municipiului…

CPI, îngrijorată de “amenințările” Rusiei cu privire la mandatul de arestare al lui Putin

Curtea Penală Internațională (CPI) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “amenințările” din…

Primăria Constanța anunță că orașul a intrat în cursa pentru “Destinația anului 2023”

Primăria Constanța a solicitat sprijinul constănțenilor și al turiștilor pentru a obține…

Președintele Klaus Iohannis critică Comisia Europeană pentru decizia de a aloca doar 10 milioane euro producătorilor români de cereale

Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru decizia de a aloca…

Medvedev: Orice încercare de a-l aresta pe Putin ar fi o declarație de război împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev a declarat că orice încercare de arestare a președintelui rus…

Marina americană respinge afirmația Chinei că o navă de război a intrat “ilegal” într-o parte a Mării Chinei de Sud

Marina Statelor Unite a respins afirmațiile Chinei potrivit cărora un distrugător american…

Ucraina va lansa “foarte curând” o contraofensivă în Bakhmut, afirmă șeful forțelor terestre ucrainene

Trupele ucrainene din Bakhmut vor lansa o contraofensivă “foarte curând”, a declarat…