Un copil de 10 ani din Galaţi a ajuns la spital în stare gravă, cu leziuni inclusiv la cap, după ce a fost bătut crunt de către tatăl său.

Bărbatul a fost reţinut iniţial de poliţişti, dar apoi a fost plasat sub control judiciar, considerându-se că nu este un pericol public astfel încât să se impună o măsură mai aspră.

Copilul de 10 ani a ajuns la Spitalul de Copii din Galați în stare gravă, cu leziuni pe tot corpul, inclusiv la cap și la față, după ce a fost snopit în bătaie de propriul tată. Potrivit medicilor legişti, copilul va avea nevoie de circa o săptămână de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

Poliţiştii şi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au aflat despre acest caz după ce copilul de 10 ani a ajuns la spital. După ce au fost sesizați, polițiștii l-au reținut pe tatăl copilului pentru 24 de ore, după care a fost prezentat Parchetului care a dispus măsura controlului judiciar.

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie. Din cercetări, a reieşit că un minor de 10 ani ar fi fost agresat fizic în mod repetat de tatăl său. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a dispus măsura controlului judiciar”, a declarat Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galați, pentru ziarul Libertatea.

De asemenea, Spitalul de Pediatrie a sesizat cazul Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi, care a început o anchetă. „Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama. pentru că părinţii sunt divorţaţi şi. din punct de vedere juridic. copilul e încredinţat mamei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan pentru News.ro.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rafila îndeamnă oamenii de până la 40 de ani să ridice „cât mai repede” pastilele de iodură de potasiu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îi îndeamnă pe românii cu vârsta de până…

Taiwanul nu este o parte a SUA, ci un teritoriu chinezesc, afirmă ministrul chinez de externe

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a declarat duminică că Taiwanul nu…

Șeful ANAF, despre Diana Șoșoacă: Are un comportament ca orice contribuabil rău-platnic

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a declarat, referindu-se la datoriile pe care senatorul…

Atacul asupra centralei nucleare din Ucraina este “un lucru sinucigaș”, afirmă șeful ONU, care solicită acces internațional

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut luni ca inspectorilor internaționali…

Zelenski: “Referendumurile” rusești în zonele ocupate vor bloca viitoarele negocieri

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că, dacă Rusia organizează așa-numitele referendumuri…

Autoritatea de reglementare nucleară din Ucraina spune că rușii au minat centrala nucleară din Zaporojie

Compania nucleară de stat din Ucraina a acuzat forțele rusești care controlează…

Beijingul anunță noi exerciții militare în apropierea Taiwanului

După ce operațiunile cu focuri reale programate anterior s-au încheiat duminică, armata…