Un copil de 10 ani din Galaţi a ajuns la spital în stare gravă, cu leziuni inclusiv la cap, după ce a fost bătut crunt de către tatăl său.

Bărbatul a fost reţinut iniţial de poliţişti, dar apoi a fost plasat sub control judiciar, considerându-se că nu este un pericol public astfel încât să se impună o măsură mai aspră.

Copilul de 10 ani a ajuns la Spitalul de Copii din Galați în stare gravă, cu leziuni pe tot corpul, inclusiv la cap și la față, după ce a fost snopit în bătaie de propriul tată. Potrivit medicilor legişti, copilul va avea nevoie de circa o săptămână de îngrijiri medicale pentru a se recupera.

Poliţiştii şi cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au aflat despre acest caz după ce copilul de 10 ani a ajuns la spital. După ce au fost sesizați, polițiștii l-au reținut pe tatăl copilului pentru 24 de ore, după care a fost prezentat Parchetului care a dispus măsura controlului judiciar.

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului şi violenţă în familie. Din cercetări, a reieşit că un minor de 10 ani ar fi fost agresat fizic în mod repetat de tatăl său. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care a dispus măsura controlului judiciar”, a declarat Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galați, pentru ziarul Libertatea.

De asemenea, Spitalul de Pediatrie a sesizat cazul Direcţiei pentru Protecţia Drepturilor Copilului Galaţi, care a început o anchetă. „Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama. pentru că părinţii sunt divorţaţi şi. din punct de vedere juridic. copilul e încredinţat mamei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan pentru News.ro.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…