Generalul Mark Milley, șeful Statului Major al SUA, a declarat că nici Rusia, nici Ucraina nu au șanse să-și atingă obiectivele militare și crede că războiul se va încheia la masa negocierilor.

“Va fi aproape imposibil pentru ruși să își atingă obiectivele politice prin mijloace militare. Este puțin probabil ca Rusia să acapareze toată Ucraina. Pur și simplu nu se va întâmpla”, a declarat Milley într-un interviu pentru Financial Times.

“Este, de asemenea, foarte, foarte dificil pentru Ucraina în acest an să îi dea afară pe ruși din fiecare centimetru din Ucraina ocupată de ruși. Asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla… Dar este extraordinar de dificil. Și ar necesita, în esență, prăbușirea armatei ruse”, a adăugat el.

Întrebat dacă momentul pentru diplomație între Rusia și Ucraina a trecut, Milley a spus că “suntem la câteva săptămâni distanță de începutul primăverii, dar este o fereastră care se deschide. Există oportunități în orice moment în timp”.

Milley a declarat că acest conflict a fost un ecou al unei lecții din cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit căreia agresiunea trebuie oprită “cu fermitate, descurajare și putere militară”, deși a remarcat că, având în vedere arsenalul nuclear al Rusiei, miza este acum mai mare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…