Astăzi are loc prima întâlnire între Vladimir Putin și Joe Biden. Discuțiile vor avea loc în cadru privat și vor fi urmate de conferințe de presă separate ale celor doi lideri.

Cei doi lideri au dat mâna în timp ce se salutau la vila La Grange din Elveția, aleasă ca locație pentru summit, datorită istoriei sale de neutralitate politică.

La întâlnirea cu omologul său american, Putin a spus că speră că întâlnirea va fi productivă.

„Domnule președinte, aș dori să vă mulțumesc pentru inițiativa dvs. de a ne întâlni astăzi”, a spus Putin, așezat lângă Biden și miniștrii lor de externe. „Este întotdeauna mai bine să ne întâlnim față în față”, a răspuns Biden.

Summitul, care se așteaptă să dureze până la cinci ore, include o întâlnire inițială între președinți și cei mai apropiați oficiali ai acestora, iar apoi discuțiile între delegațiile largi ale Rusiei și ale SUA vor fi urmate de conferințe de presă separate cu cei doi lideri.

Atenția globală a mass-media asupra summitului este intensă și au existat certuri între reporterii ruși și americani la intrarea la locul summitului.

Summitul începe cu o primă întâlnire între Biden și Putin însoțit de secretarul de stat Antony Blinken și ministrul rus de externe Sergei Lavrov, precum și de traducători.

După această întâlnire inițială, o delegație mai largă se va întâlni pentru mai multe sesiuni înainte ca ambii lideri să susțină conferințe de presă separate; Putin va oferi prima actualizare media, urmată de Biden. Nu a fost rezervat timp pentru o masă în timpul summitului, dar se așteaptă pauze pentru lideri.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…