Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri în Germania, fiind suspectate de complot pentru răsturnarea guvernului, potrivit BBC.

Procurorii federali au declarat că 3.000 de ofițeri au efectuat percheziții în 130 de locuri din 11 din cele 16 landuri germane împotriva adepților așa-numitei mișcări “Cetățenii Reichului”. Unii membri ai acestei grupări resping constituția postbelică a Germaniei și au cerut răsturnarea guvernului.

Rapoartele germane susțin că grupul de persoane de extremă dreapta și foști militari plănuiau să ia cu asalt clădirea parlamentului, Reichstag, și să preia puterea.

Un bărbat german numit Heinrich XIII, în vârstă de 71 de ani, numit prinț, se presupune că ar fi fost în centrul planurilor lor.

Potrivit procurorilor federali, acesta este unul dintre cei doi presupuși lideri ai rețelei de persoane arestate în 11 state germane.

Se presupune că aproximativ 50 de bărbați și femei ar fi făcut parte din acest grup, care ar fi complotat pentru a răsturna republica și a o înlocui cu un nou stat, după modelul Germaniei din 1871 – un imperiu numit Al Doilea Reich.

“Nu avem încă un nume pentru acest grup”, a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului procurorului federal.

Raiduri au avut loc în mare parte din țară, iar două persoane au fost arestate în Austria și Italia, a anunțat agenția germană de presă DPA. Persoanele reținute urmau să fie interogate în cursul zilei.

Ministrul justiției, Marco Buschmann, a scris pe Twitter că are loc o operațiune antiteroristă majoră și că se suspectează că “a fost planificat un atac armat asupra organelor constituționale”.

Procurorul federal a declarat că grupul a pus la cale o lovitură de stat violentă încă din noiembrie 2021.

Foști membri ai armatei au fost, de asemenea, o parte semnificativă a complotului de lovitură de stat, potrivit rapoartelor. Aceștia au inclus foști soldați de elită din unitățile speciale.

Complotiștii își stabiliseră deja planurile de a conduce Germania, a declarat biroul procurorului federal. Membrii au înțeles că își puteau realiza obiectivele doar prin “mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului”, iar acest lucru includea efectuarea de asasinate.

Postul public de televiziune ZDF a raportat că un fost membru de extremă-dreapta din Bundestag, camera inferioară a parlamentului, făcea, de asemenea, parte din complot și era pregătit să fie instalat în funcția de ministru al justiției al grupului, cu prințul Heinrich ca lider.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram