Poliția germană a anunțat marți că a închis serverele celei mai mari piețe ilegale darknet din lume, Hydra, și a confiscat bitcoini în valoare de 23 de milioane de euro.

Hydra a deservit piețele vorbitoare de limbă rusă, vânzând narcotice, dar și date furate de pe carduri de credit, valută falsă și documente de identitate false, mascând identitatea celor implicați cu ajutorul rețelei de criptare Tor.

Piața avea aproximativ 17 milioane de conturi de clienți și peste 19.000 de conturi de furnizori, potrivit BKA.

Suspecții sunt anchetați pentru “operarea unor platforme de tranzacționare criminală pe internet în scop comercial”, a precizat poliția federală BKA într-un comunicat.

Investigațiile privind piața ilegală din Rusia au început în august 2021 și au implicat, de asemenea, mai multe autorități americane, a precizat BKA.

“Piața Hydra a fost probabil piața ilegală cu cea mai mare cifră de afaceri la nivel mondial”, cu vânzări în valoare de cel puțin 1,23 miliarde de euro numai în 2020, a precizat BKA.

Rețeaua secretă “darknet” include site-uri web care pot fi accesate doar cu un software sau autorizații specifice, asigurând teoretic anonimatul utilizatorilor.

Astfel de rețele s-au confruntat cu o presiune sporită din partea autorităților internaționale de aplicare a legii după o explozie a utilizării lor în timpul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, anul trecut, o operațiune a poliției condusă de Germania a eliminat faimoasa piață DarkMarket, care avea aproape 500 000 de utilizatori și peste 2 400 de vânzători din întreaga lume.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.