Guvernul german a dezvăluit un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de dolari, potrivit unui anunț făcut marți de Ministerul Apărării din această țară. Noul pachet are ca scop consolidarea apărării aeriene, a sistemelor de armament și a vehiculelor terestre ale Ucrainei, în contextul în care războiul cu Rusia continuă în lunile de iarnă.

Ministrul apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania își menține angajamentul de a furniza Ucrainei ceea ce are nevoie cel mai urgent – capacități de apărare aeriană, muniție și tancuri. Se așteaptă ca așa-numitul “pachet de iarnă” să consolideze și mai mult pregătirea operațională a forțelor armate ucrainene în lunile următoare.

Unele dintre echipamentele cheie incluse în pachetul de sprijin sunt un sistem suplimentar de rachete de apărare antiaeriană Patriot, un sistem de rachete sol-aer IRIS-T și sisteme antiaeriene Gepard. Toate acestea au fost promise anterior de cancelarul Olaf Scholz.

Pistorius a mai declarat că forțele speciale ucrainene vor primi un sprijin sporit, inclusiv vehicule, arme și echipamente nespecificate în valoare de peste 20 de milioane de dolari.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

Soțul Dianei Șoșoacă a fost dat afară din partidul SOS România

Silvestru Șoșoacă, soțul controversatei senatoare Diana Șoșoacă, a fost exclus din partidul…