Germania urmează să decidă restricții mai dure cu privire la pandemia de Covid-19 și ar putea chiar să opteze pentru o izolare completă pe fondul infecțiilor zilnice record și a presiunii tot mai mare asupra spitalelor.

Olaf Scholz, cancelarul desemnat al Germaniei, a declarat miercuri că situația Covid este gravă și că țara își va impulsiona masiv campania de vaccinare, menționând că „vaccinarea este calea de ieșire din această pandemie”.

Scholz a spus că Germania „ar trebui să facă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii”, fără a preciza care, în timp ce noul ministru de Finanțe Christian Lindner a declarat că germanii ar trebui să evite orice contact inutil în această iarnă „pentru a ne menține întreaga sănătate în această pandemie”.

Scholz a ales să abordeze criza Covid în timp ce el și noii săi colegi de guvern au anunțat miercuri un proiect de acord de coaliție .

Ministrul sănătății din țară, Jens Spahn, a emis un avertisment îngrozitor pentru germani săptămâna aceasta, spunând că până la sfârșitul iernii „aproape toată lumea din Germania va fi vaccinată, recuperată sau decedată”. Cancelarul în exercițiu Angela Merkel le-a cerut șefilor celor 16 state federale ale Germaniei (care au fost în mare parte libere să-și stabilească propriile măsuri împotriva COVID-19) să decidă reguli mai stricte până miercuri.

Marți, Spahn a reiterat această solicitare, adăugând că mai multe spații publice ar trebui limitate la cei vaccinați, cei recent recuperați sau cei care au avut un test negativ – altfel cunoscut sub numele de „regula 3G”. De miercuri, regulile 3G se aplică tuturor germanilor care merg la locul de muncă sau care accesează transportul public.

Multe state din Germania au restricționat deja accesul la spații publice precum baruri, restaurante, cinematografe și muzee în conformitate cu „regulile 2G”, restricționând accesul doar celor care sunt vaccinați – „geimpft” în germană – sau recuperați, „genesen”. O serie de târguri de Crăciun din Germania, care nu au fost anulate anul acesta, au adoptat reguli 2G.

De asemenea, se spune că oficialii germani iau în considerare vaccinarea obligatorie, implorându-i deja pe cei care nu erau încă vaccinați să o facă. Țara are una dintre ratele de vaccinare încă mai scăzute din Europa de Vest, cu 68% din populație complet vaccinată.

La fel ca și alte țări europene, Germania a încercat cu disperare să stimuleze vaccinările împotriva Covid-19 și desfășurarea de vaccinuri de rapel pe măsură ce se apropie iarna. Dar ezitarea la vaccin și răspândirea variantei delta Covid, foarte contagioasă, care este mult mai virulentă decât tulpinile anterioare, îngreunează sarcina.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…