Cancelarul german Angela Merkel, alături de succesorul Olaf Scholz, a anunțat joi că cetățenilor nevaccinați li se va interzice intrarea în locuri publice neesențiale.

Celor nevaccinați, cu excepția celor care au trecut recent prin boală, li se va interzice accesul în locuri precum restaurante, magazine, baruri sau evenimente.

„Cultura și petrecerea timpului liber la nivel național vor fi deschise doar celor care au fost vaccinați sau recuperați”, a spus Merkel.

Persoanele nevaccinate vor avea în continuare permisiunea de a intra în magazine esențiale, cum ar fi supermarketuri și farmacii.

În plus, persoanele nevaccinate pot întâlni doar două persoane dintr-o altă gospodărie, iar barurile și cluburile trebuie să se închidă în zonele cu o rată de incidență de peste 350 de cazuri la 100.000 de persoane pe parcursul unei săptămâni.

Anunțul vine după discuții cu liderii regionali, care și-au exprimat îngrijorarea și dorința de a impune vaccinări obligatorii.

Liderul statului german Bavaria, Markus Söder, a declarat duminică că vaccinarea obligatorie este „singura șansă” de a pune capăt pandemiei.

Scholz și-a exprimat dorința de a implementa măsuri obligatorii de vaccinare și blocare pentru cei nevaccinați încă din februarie și s-a confruntat recent cu presiuni pentru a impune politici mai stricte pe fondul numărului crescut de cazuri și îngrijorări cu privire la noua variantă Omicron.

Austria a devenit prima țară din Europa care a revenit la un lockdown pentru o perioadă programată de 10 zile, ca răspuns la omicron, deși blocarea ar putea fi prelungită. La 1 februarie, Austria va aplica, de asemenea, un mandat de vaccinare la nivel național.

Începând cu 2 decembrie, 69 la sută dintre germani sunt complet vaccinați și a existat o medie de 57.621 de cazuri pe zi, ceea ce reprezintă o creștere de 32 la sută în ultimele două săptămâni, potrivit datelor de la The New York Times.

Numărul zilnic de decese în Germania a crescut, de asemenea, cu o medie de 294 de decese pe zi, o creștere de 54% în ultimele două săptămâni.

Germania a depășit 100.000 de decese din cauza COVID-19 săptămâna trecută.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Președintele ucrainean îi reproșează lui Biden comentariile despre invazia rusă: ‘Nu există incursiuni minore’

În timpul unei conferințe de presă de aproape două ore la Casa…

Senatorul USR Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de ani

Senatorul Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de…

Rusia cere retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria

Ministerul rus de Externe solicită ca NATO să retragă trupele străine, armele…

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra s-a întors din drum după ce un pasager a refuzat să poarte mască de protecție

Un zbor American Airlines de la Miami la Londra s-a întors în…

Serghei Lavrov: Rusia așteaptă răspunsuri scrise din partea Washingtonului, săptămâna viitoare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, după discuțiile cu…