Un lider proeminent al mișcării anti-lockdown din orașul Leipzig din estul Germaniei a contractat COVID-19 și a trebuit să fie internat în spital, a raportat sâmbătă ziarul Leipziger Volkszeitung (LVZ).

Bărbatul, care a fost co-organizator al demonstrației impotriva masurilor de restrictie , a fost aparent adus la spital la o săptămână după protest.

„Unul dintre bine-cunoscuții lideri ai miscarii “Querdenker” care au demonstrat la Leipzig a fost intubat opt ​​zile mai târziu”, a declarat directorul Spitalului Universitar din Leipzig, profesorul Christoph Josten, într-o conferință de presă.

„Virusul nu face diferența între oameni, indiferent cine sunt”, a adăugat medicul. El nu a mai comentat starea de sănătate exactă a pacientului.

Mișcarea Querdenker a fost responsabilă pentru majoritatea protestelor anti-lockdown din Germania, inclusiv un miting de la Leipzig luna trecută, care a avut peste 20.000 de participanți.

Fondatorul grupului este antreprenorul Michael Ballweg din Stuttgart. Numele complet al mișcării „Querdenker 711” – face referire la prefixul telefonic al Stuttgart.

Adepții Querdenker, inclusiv scepticii coronavirusului și protestatarii anti-lockdown, susțin că pandemia COVID-19 și legile de lungă durată care vizează stoparea răspândirii agentului patogen încalcă libertățile cetățenilor.

Dar criticii spun că grupul este susținut în primul rând de extremiștii de dreapta, Reichsbürger – cei care resping ideea statului german modern și teoreticienii conspirației – o afirmație pe care Ballweg o contestă.

Agenția de informații interne din Germania, BfV, a declarat că participările mari la mișcarea Querdenker adăpostesc „potențial intensificat de escaladare”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

VIDEO. Imagini terifiante cu clădiri care se prăbușesc în timpul celui de-al doilea cutremur major din Turcia

O echipă de televiziune a surprins în direct momentul în care cel…

Cutremur în Turcia: Nouă studenți români și un profesor au solicitat sprijin pentru a fi repatriați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Ankara a fost…

Cutremur în Turcia: Bilanțul victimelor crește la cel puțin 1.900 de morți

Două cutremure masive au lovit sud-estul Turciei, în apropiere de granița cu…

Sute de morți în urma unui cutremur puternic care a zguduit Turcia și Siria

Cel puțin 568 de persoane au fost ucise și mii de persoane…

A murit academicianul Răzvan Theodorescu

Răzvan Theodorescu, vicepreședintele Academiei Române, a încetat din viaţă luni, la vârsta…

Bilanțul victimelor cutremurului din Turcia și Siria a crescut la cel puțin 640 de morți

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit luni…

Un nou cutremur cu magnitudinea 7,5 a fost raportat în sud-estul Turciei. Bilanțul victimelor se ridică la peste 1.200 de morți

Autoritatea turcă pentru situații de urgență AFAP și Serviciul Geologic al Statelor…

România trimite echipe de salvatori în Turcia, după ce un cutremur puternic a lovit luni dimineață sudul Turciei și nordul Siriei

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență,…