Un lider proeminent al mișcării anti-lockdown din orașul Leipzig din estul Germaniei a contractat COVID-19 și a trebuit să fie internat în spital, a raportat sâmbătă ziarul Leipziger Volkszeitung (LVZ).

Bărbatul, care a fost co-organizator al demonstrației impotriva masurilor de restrictie , a fost aparent adus la spital la o săptămână după protest.

„Unul dintre bine-cunoscuții lideri ai miscarii “Querdenker” care au demonstrat la Leipzig a fost intubat opt ​​zile mai târziu”, a declarat directorul Spitalului Universitar din Leipzig, profesorul Christoph Josten, într-o conferință de presă.

„Virusul nu face diferența între oameni, indiferent cine sunt”, a adăugat medicul. El nu a mai comentat starea de sănătate exactă a pacientului.

Mișcarea Querdenker a fost responsabilă pentru majoritatea protestelor anti-lockdown din Germania, inclusiv un miting de la Leipzig luna trecută, care a avut peste 20.000 de participanți.

Fondatorul grupului este antreprenorul Michael Ballweg din Stuttgart. Numele complet al mișcării „Querdenker 711” – face referire la prefixul telefonic al Stuttgart.

Adepții Querdenker, inclusiv scepticii coronavirusului și protestatarii anti-lockdown, susțin că pandemia COVID-19 și legile de lungă durată care vizează stoparea răspândirii agentului patogen încalcă libertățile cetățenilor.

Dar criticii spun că grupul este susținut în primul rând de extremiștii de dreapta, Reichsbürger – cei care resping ideea statului german modern și teoreticienii conspirației – o afirmație pe care Ballweg o contestă.

Agenția de informații interne din Germania, BfV, a declarat că participările mari la mișcarea Querdenker adăpostesc „potențial intensificat de escaladare”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Klaus Iohannis convocă CSAT pe tema consumului de droguri în rândul tinerilor

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării…

Propunere legislativă pentru creșterea pedepselor în cazul traficului de droguri

O propunere legislativă care vizează creșterea pedepselor pentru traficul de droguri, denumită…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…