Un lider proeminent al mișcării anti-lockdown din orașul Leipzig din estul Germaniei a contractat COVID-19 și a trebuit să fie internat în spital, a raportat sâmbătă ziarul Leipziger Volkszeitung (LVZ).

Bărbatul, care a fost co-organizator al demonstrației impotriva masurilor de restrictie , a fost aparent adus la spital la o săptămână după protest.

„Unul dintre bine-cunoscuții lideri ai miscarii “Querdenker” care au demonstrat la Leipzig a fost intubat opt ​​zile mai târziu”, a declarat directorul Spitalului Universitar din Leipzig, profesorul Christoph Josten, într-o conferință de presă.

„Virusul nu face diferența între oameni, indiferent cine sunt”, a adăugat medicul. El nu a mai comentat starea de sănătate exactă a pacientului.

Mișcarea Querdenker a fost responsabilă pentru majoritatea protestelor anti-lockdown din Germania, inclusiv un miting de la Leipzig luna trecută, care a avut peste 20.000 de participanți.

Fondatorul grupului este antreprenorul Michael Ballweg din Stuttgart. Numele complet al mișcării „Querdenker 711” – face referire la prefixul telefonic al Stuttgart.

Adepții Querdenker, inclusiv scepticii coronavirusului și protestatarii anti-lockdown, susțin că pandemia COVID-19 și legile de lungă durată care vizează stoparea răspândirii agentului patogen încalcă libertățile cetățenilor.

Dar criticii spun că grupul este susținut în primul rând de extremiștii de dreapta, Reichsbürger – cei care resping ideea statului german modern și teoreticienii conspirației – o afirmație pe care Ballweg o contestă.

Agenția de informații interne din Germania, BfV, a declarat că participările mari la mișcarea Querdenker adăpostesc „potențial intensificat de escaladare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Omul de afaceri Dan Șucu a preluat 50% din acțiunile clubului Rapid București

Dan Șucu, fondatorul grupului Mobexpert, este noul acționar al clubului de fotbal…

Un militar român a murit în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut…

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că încearcă să “șantajeze lumea” prin blocarea porturilor din Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să…

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…