Un lider proeminent al mișcării anti-lockdown din orașul Leipzig din estul Germaniei a contractat COVID-19 și a trebuit să fie internat în spital, a raportat sâmbătă ziarul Leipziger Volkszeitung (LVZ).

Bărbatul, care a fost co-organizator al demonstrației impotriva masurilor de restrictie , a fost aparent adus la spital la o săptămână după protest.

„Unul dintre bine-cunoscuții lideri ai miscarii “Querdenker” care au demonstrat la Leipzig a fost intubat opt ​​zile mai târziu”, a declarat directorul Spitalului Universitar din Leipzig, profesorul Christoph Josten, într-o conferință de presă.

„Virusul nu face diferența între oameni, indiferent cine sunt”, a adăugat medicul. El nu a mai comentat starea de sănătate exactă a pacientului.

Mișcarea Querdenker a fost responsabilă pentru majoritatea protestelor anti-lockdown din Germania, inclusiv un miting de la Leipzig luna trecută, care a avut peste 20.000 de participanți.

Fondatorul grupului este antreprenorul Michael Ballweg din Stuttgart. Numele complet al mișcării „Querdenker 711” – face referire la prefixul telefonic al Stuttgart.

Adepții Querdenker, inclusiv scepticii coronavirusului și protestatarii anti-lockdown, susțin că pandemia COVID-19 și legile de lungă durată care vizează stoparea răspândirii agentului patogen încalcă libertățile cetățenilor.

Dar criticii spun că grupul este susținut în primul rând de extremiștii de dreapta, Reichsbürger – cei care resping ideea statului german modern și teoreticienii conspirației – o afirmație pe care Ballweg o contestă.

Agenția de informații interne din Germania, BfV, a declarat că participările mari la mișcarea Querdenker adăpostesc „potențial intensificat de escaladare”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…