Cancelarul german Angela Merkel face presiuni pentru restricții mai dure de circulație și de distantare sociala, inclusiv închiderea barurilor, restaurantelor și facilităților de agrement până la sfârșitul lunii noiembrie.

În cadrul discuțiilor cu premierii regionali, miercuri, Merkel va cere, de asemenea, cetățenilor să aibaă contactele private cat mai putine și să evite toate călătoriile private non-urgente, potrivit unui proiect de comunicare a guvernului federal obținut de Bloomberg.

Documentul notează că urmărirea eficientă a contactelor a devenit imposibilă în multe părți ale națiunii și că, fără alte restricții, creșterea exponențială a numărului de infecții ar suprasolicita sistemul de sănătate în câteva săptămâni și ar duce la o creștere semnificativă a cazurilor grave și a deceselor. .

“Suntem într-o situație foarte dificilă, numărul infecțiilor explodează”, a declarat miercuri ministrul Economiei Peter Altmaier într-un interviu acordat ARD TV. „Este o amenințare pentru sistemul de sănătate și, prin urmare, pentru viața oamenilor și de aceea factorii de decizie politică trebuie să acționeze.”

Restricțiile propuse, care vor intra în vigoare pe 4 noiembrie și vor rămâne în vigoare până la sfârșitul lunii, trebuie încă discutate cu liderii statului.

Ele includ :

  • Oamenii vor putea iesi afara doar cu membri ai propriei gospodării .Restricția ar fi obligatorie, iar încălcările ar presupune sancțiuni
  • Cetățenii sunt rugați să se abțină de la călătorii și vizite private, inclusiv la rude; cazarea la hotel va fi limitată la scopuri non-turistice
  • Toate instituțiile și facilitățile de petrecere a timpului liber, precum studiourile de fitness, piscinele, teatrele, teatrele de operă, locurile de concert, târgurile, cinematografele și parcurile de agrement vor fi închise
  • Restaurante, baruri, cluburi de noapte și unități similare vor fi închise
  • Școlile și grădinițele vor rămâne deschise, precum și supermarketurile și saloanele de coafură, în conformitate cu reglementările de igienă existente
Alte știri:  Violență în campania electorală: Un bărbat a fost împușcat cu o armă de tip airsoft la Buftea

Noile cazuri de coronavirus din Germania au crescut cu 7.890 în cele 24 de ore până miercuri dimineață, si au ajuns la un total de 463.419. Media din ultima săptămână este cu mult peste cea din timpul valului inițial al bolii din primăvară.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…