Jurnalistii au ieșit dintr-un eveniment de presă din Köln după ce oficialii bisericii le-au cerut să semneze un acord de confidențialitate. Oficialii trebuiau să discute probleme legate de un raport cheie privind abuzul asupra copiilor.

Cu Biserica Catolică zguduită de scandalurile abuzurilor asupra copiilor din Germania, jurnaliștii au ieșit marți de la un eveniment de presă organizat de reprezentanții bisericii.

Arhiepiscopia Cologne a solicitat o conferință de presă pentru a discuta despre un raport nepublicat cu privire la abuzurile asupra copiilor. Mai exact, oficialii bisericii trebuiau să explice problemele legate de metodologia raportului. Aceste aspecte, cel puțin conform arhiepiscopului Reiner Maria Woelki din Köln, au fost motivul nepublicarii documentului către public în forma sa actuală.

Reprezentanții Bisericii au spus că vor arăta jurnaliștilor o versiune redactată a documentului. De asemenea, au cerut reporterilor să semneze un angajament de a păstra conținutul „secret”, inclusiv informații despre infracțiuni, presupuși făptași și funcționarii bisericii implicați.

„Jurnalistul se angajează să exercite o liniște absolută cu privire la aceste informații”, se menționa în acord.

Potrivit Deutsche Welle, toți cei opt jurnaliști invitați la eveniment au refuzat să semneze declarația.

De ce nu a fost publicat raportul?

Cardinalul Woelki a promis o anchetă independentă și cuprinzătoare asupra abuzurilor sexuale în eparhia sa în urmă cu doi ani. Cu toate acestea, în octombrie 2020, victimelor li s-a spus că raportul care urmează nu este „legal ” și conține „prejudecăți inadmisibile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.