Ghana și-a propus să planteze cel puțin 5 milioane de copaci într-o singură zi vineri pentru a ajuta la regenerarea pădurilor pierdute ale țării și la reducerea impactului schimbărilor climatice, a spus președintele.

Extinderea agriculturii și, într-o măsură mai mică, exploatarea forestieră, a dus la niveluri ridicate de defrișări în Ghana, spun ecologiștii.

Acoperirea forestieră a minerului de aur din Africa de Vest a scăzut la mai puțin de o cincime din ceea ce era în anii 1990, potrivit cifrelor Comisiei forestiere.

La Jubilee House, sediul președinției Ghana, președintele Nana Akufo-Addo a plantat un răsad de lignum vitae, unul dintre cele mai puternice lemne de esență tare din lume. Specia este denumită local “Arborele Vieții” pentru calitățile sale medicinale.

“Exploatarea resurselor forestiere pentru dezvoltarea națională nu a fost durabilă de-a lungul anilor”, a spus Akufo-Addo într-un discurs care marchează inaugurarea Zilei Verzi a țării.

“Nu trebuie să facem acest lucru mâine sau poimâine. Trebuie să acționăm acum”, a adăugat el.

Peste 7 milioane de răsaduri au fost distribuite parcurilor, școlilor și întreprinderilor din Ghana înainte de evenimentele din ziua respectivă, potrivit ministerului funciar.

Truse de plantare au fost înmânate la centrele comerciale din marile orașe. Participanții au ales dintr-o selecție de pomi fructiferi, recoltați sau ornamentali.

Vineri până la prânz, aproape 2,7 milioane din cele 5 milioane de răsaduri vizate fuseseră deja plantate, a scris comisia forestieră din Ghana pe Facebook.

Guvernul planifică ca Green Ghana Day să devină un eveniment anual, cu un obiectiv ambițios de a extinde obiectivul de plantare al zilei de la 5 milioane la 100 de milioane de copaci până în 2024.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…