Sângerosul criminal al mafiei siciliene Giovanni Brusca, omul care a detonat bomba care l-a ucis pe judecătorul Giovanni Falcone în 1992, a fost eliberat din închisoare după ce a executat o condamnare de 25 de ani, provocând durere și furie rudelor celor pe care i-a ucis.

Brusca, în vârstă de 64 de ani, a fost arestat în 1996, la patru ani după atacul care l-a ucis pe Falcone, soția și trei polițiști. După ce a fost prins, Brusca a început colaborarea cu procurorii și a oferit informații importante împotriva Cosa Nostra.

Uciderea procurorului Falcone, urmată două luni mai târziu de cea a colegului său magistrat anti-mafie Paolo Borsellino, a coincis cu cea mai violentă perioadă din istoria Italiei în lupta împotriva criminalității organizate.

Brusca, cunoscut sub numele de „ucigașul de oameni”, și-a mărturisit rolul în peste 100 de crime, inclusiv moartea unui băiat de 14 ani, Giuseppe Di Matteo, care a fost ucis și dizolvat în acid deoarece era fiul unui informator.

“El a colaborat cu justiția doar pentru a obține beneficiile, nu a fost o alegere personală, intimă”, a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera Rosaria Costa, văduva unui polițist care a murit în atentatul Falcone.

Maria Falcone, sora judecătorului, a declarat că a fost „întristată” de știre, dar că legea i-a dat lui Brusca dreptul de a părăsi închisoarea.

Brusca a furnizat anchetatorilor informații despre mai multe atacuri mortale comandate de Cosa Nostra în anii 1980 și 1990 și a depus mărturie într-un proces privind presupuse negocieri între oficiali italieni și mafioți pentru oprirea bombardamentelor.

Brusca – căruia i s-au acordat deja eliberări temporare din închisoare în mai multe rânduri – va fi condiționat timp de patru ani, a informat presa italiană.

„Indiferent de ceea ce s-ar putea gândi la atrocitățile pe care le-a comis la acea vreme, a existat o colaborare … Să nu uităm că a dat informații despre bombardamente atât în ​​Sicilia, cât și în Italia continentală”, a declarat pentru Reuters procurorul șef antimafie, Federico Cafiero De la Raho.

“În mod clar, judecătorii au crezut că aceasta este termenul de închisoare adecvat”, a adăugat el.

Mai mulți politicieni italieni au condamnat eliberarea lui Brusca.

„Aceasta nu este„ justiția ”pe care o merită italienii”, a spus Matteo Salvini, șeful Ligii de dreapta care conduce sondajele de opinie.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…