A doua cea mai înaltă instanță a UE, Tribunalul European, a menținut o hotărâre din 2017 a Comisiei Europene, care a constatat că Google a încălcat legea antitrust în modul în care și-a folosit motorul de căutare pentru a-și promova serviciul de comparare a cumpărăturilor și pentru a le retrograda pe cele ale rivalilor săi.

Google și compania sa-mamă, Alphabet, au făcut recurs împotriva deciziei, dar Tribunalul a respins astăzi recursul și a menținut o amendă de 2,4 miliarde de euro. Google și Alphabet au acum opțiunea de a contesta din nou decizia la cea mai înaltă instanță a UE, Curtea Europeană de Justiție (CEJ).

Amenda a fost acordată după o investigație de șapte ani asupra practicilor motorului de căutare, șefa UE pentru concurență, Margrethe Vestager, susținând că Google a favorizat propriul serviciu de cumpărături de comparare a prețurilor în detrimentul rivalilor europeni.

„Tribunalul respinge în mare măsură acțiunea Google împotriva deciziei Comisiei care a constatat că gigantul tehnologic a abuzat de poziția sa dominantă, favorizând propriul său serviciu de comparație față de serviciile concurente de cumpărături”, a spus Curtea, potrivit Reuters.

Google poate ataca dezicia la Curtea de Justiție a UE .

Amenda antitrust este una dintre cele trei pe care Google le-a acumulat în Europa în ultimii ani, în valoare totală de 8,3 miliarde de euro. Amazon, Apple și Facebook s-au confruntat cu investigații similare.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…