Cel puțin 90 de afgani și 13 militari americani au fost uciși într-un atentat sinucigaș efectuat de ISIS lângă aeroportul din Kabul, au confirmat oficialii americani joi seară.

Grupul terorist ISIS-K și-a revendicat răspunderea pentru acest dublu atac mortal, a declarat agenția de știri Amaq.

Președintele Joe Biden a promis joi că Statele Unite îi vor vâna pe cei responsabili de exploziile din apropierea aeroportului din Kabul și a spus că a cerut Pentagonului să dezvolte planuri de atacare a acestora.

Biden a vorbit la câteva ore după ce exploziile au ucis militari americani și zeci de civili, cea mai neagră zi pentru forțele americane din Afganistan în ultimul deceniu.

“Nu vom ierta, nu vom uita. Vă vom vâna și vă vom face să plătiți”, a spus Biden într-un discurs adresat de la Casa Albă.

El a promis că evacuările SUA vor continua. Joe Biden nu a dat nicio indicație privind o modificare a obiectivului de retragere a trupelor de marțea viitoare.

Cel puțin 28 de membri ai talibanilor s-au numărat printre persoanele ucise în exploziile de la Kabul, a declarat vineri un oficial taliban pentru Reuters.

„Am pierdut mai mulți oameni decât americanii”, a spus oficialul, care a refuzat să fie identificat. El a spus că nu există niciun motiv pentru prelungirea termenului limită din 31 august pentru ca forțele străine să părăsească țara.

Un diplomat NATO la Kabul a declarat că toate forțele străine își propun să-și evacueze cetățenii și angajații ambasadelor până pe 30 august.

Talibanii au declarat că „au avertizat forțele străine asupra pericolelor de pe aeroportul din Kabul”, a declarat joi un purtător de cuvânt al biroului politic al talibanilor pentru Al Jazeera TV.

Purtătorul de cuvânt, Mohammad Naeem, a declarat că adunarea unui număr mare de persoane a împiedicat luarea unor măsuri de securitate adecvate.

Șeful CENTCOM Kenneth F. McKenzie Jr. a declarat că, deși întristați de decese, SUA vor continua să efectueze evacuări din Kabul. “ISIS nu va descuraja SUA să îndeplinească misiunea.”

El a estimat că aproximativ 1.000 de americani sunt încă în Afganistan. Mai mult, McKenzie a exprimat că se așteaptă ca atacurile ISIS să continue.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…