O grupare de hackeri a atacat miercuri un important post de radio rusesc, difuzând imnul național al Ucrainei și cântece împotriva războiului.

Postul a fost piratat miercuri, potrivit The Moscow Times. Un clip de pe YouTube a salvat emisiunea, surprinzând greșeala.

Kommersant FM, filiala de radio a ziarului Kommersant, era gata să transmită buletinul de la prânz când a fost întrerupt de imnul militar ucrainean, potrivit BBC. A urmat imnul național al țării, iar apoi a urmat “I don’t need war” al trupei rock rusești Nogu Svelo.

Alexey Vorobyov, redactor-șef al Kommersant FM, a declarat pentru agenția rusă de știri Tass că fluxul online a fost deturnat.

“Am fost cu adevărat piratați”, a spus el. “Specialiștii tehnici descoperă acum originea acestui atac, încercând să facă ceva cu fluxul de internet”.

Potrivit The Insider, postul de radio este deținut de oligarhul rus Alisher Usmanov, unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia, fiind printre favoriții președintelui rus Vladimir Putin. Usmanov a fost sancționat de SUA după invazia Rusiei în Ucraina.

Hackingul este cea mai recentă ispravă în urma căreia programele media rusești au fost întrerupte cu mesaje anti-război. În luna mai, emisiunile televiziunilor rusești au fost piratate pentru a afișa mesaje anti-război în aceeași zi în care țara și-a sărbătorit festivalul militar național.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook