Parlamentul Rusiei este aproape de a adopta o serie de măsuri menite să îngreuneze evitarea de către cetățeni a viitoarelor recrutări, în timp ce Putin caută întăriri pe câmpul de luptă, potrivit The New York Times.

Se așteaptă ca noile legi să fie semnate de președintele Vladimir Putin înainte de o contraofensivă ucraineană anticipată, deschizând calea pentru o nouă mobilizare.

Măsurile includ convocarea electronică la încorporare și interzicerea celor care au fost încorporați să părăsească țara.

Proiectul de lege înseamnă că, de îndată ce o citație de recrutare ajunge în căsuța de e-mail a unui destinatar, acesta va fi considerat ca fiind primit oficial, chiar dacă destinatarul nu s-a înregistrat în mod independent pe site sau citația nu este deschisă.

Anterior, un sistem pe hârtie însemna că oficialii din domeniul apărării trebuiau să dea de urma celor recrutați, iar pedepsele pentru evitarea unei convocări includeau suspendarea permisului de conducere sau interdicții privind proprietățile imobiliare sau împrumuturile.

Mobilizarea din septembrie s-a dovedit a fi o aventură haotică pentru Kremlin, după ce Putin a promis că 300.000 de rezerviști cu experiență de luptă se vor alătura războiului, dar au apărut rapoarte conform cărora mulți luptători neantrenați au fost trimiși în schimb la luptă.

Conflictul în curs de desfășurare în estul Bakhmutului a avut un tribut greu pentru ambele părți, documente americane care au făcut obiectul unor scurgeri de informații au sugerat că Rusia a suferit până la 223.000 de victime, iar Ucraina până la 131.000.

În contextul în care se așteaptă o nouă contraofensivă, regulile de recrutare s-ar putea înăspri și în Ucraina, unde legea marțială interzice bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să părăsească țara în cazul în care este nevoie de ei pentru recrutare.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook