Înainte de pandemie, Hong Kong primea anual aproape 56 de milioane de turiști. După ce a impus unele dintre cele mai stricte restricții de călătorie din lume timp de mai bine de doi ani, cunoscuta destinație turistică face acum eforturi substanțiale pentru a atrage turiștii înapoi, potrivit CNN.

La doar câteva zile după ce a renunțat la cerința de lungă durată privind carantina obligatorie la hotel, Hong Kong a confirmat planurile de a oferi jumătate de milion de bilete de avion în încercarea de a stimula turismul.

Măsura, anunțată pentru prima dată în urmă cu doi ani, a fost confirmată pentru CNN de un purtător de cuvânt al Autorității aeroportuare din Hong Kong (AAHK), care a declarat că cele 500.000 de bilete, în valoare de aproximativ 254,8 milioane de dolari, vor merge către vizitatorii globali, alături de rezidenți.

“În 2020, Autoritatea aeroportuară din Hong Kong a achiziționat în avans aproximativ 500.000 de bilete de avion de la companiile aeriene de pe teritoriu, ca parte a unui pachet de ajutor pentru a sprijini industria aviatică”, spune purtătorul de cuvânt.

“Achiziția servește scopului de a injecta lichidități în companiile aeriene în avans, în timp ce biletele vor fi oferite vizitatorilor globali și rezidenților din Hong Kong în cadrul campaniei de redresare a pieței.”

Hong Kong a fost în mare parte izolat de restul lumii din cauza regulilor sale de carantină Covid-19, care la un moment dat au impus călătorilor care sosesc în țară să petreacă 21 de zile într-o cameră de hotel pe cheltuiala lor, numai rezidenților din Hong Kong fiindu-le permisă intrarea.

Perioada de carantină a fost redusă de la șapte la trei zile când a fost eliminată oficial la 26 septembrie, ceea ce a determinat numeroși rezidenți să intre pe site-urile companiilor aeriene pentru a rezerva zboruri.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…