Înainte de pandemie, Hong Kong primea anual aproape 56 de milioane de turiști. După ce a impus unele dintre cele mai stricte restricții de călătorie din lume timp de mai bine de doi ani, cunoscuta destinație turistică face acum eforturi substanțiale pentru a atrage turiștii înapoi, potrivit CNN.

La doar câteva zile după ce a renunțat la cerința de lungă durată privind carantina obligatorie la hotel, Hong Kong a confirmat planurile de a oferi jumătate de milion de bilete de avion în încercarea de a stimula turismul.

Măsura, anunțată pentru prima dată în urmă cu doi ani, a fost confirmată pentru CNN de un purtător de cuvânt al Autorității aeroportuare din Hong Kong (AAHK), care a declarat că cele 500.000 de bilete, în valoare de aproximativ 254,8 milioane de dolari, vor merge către vizitatorii globali, alături de rezidenți.

“În 2020, Autoritatea aeroportuară din Hong Kong a achiziționat în avans aproximativ 500.000 de bilete de avion de la companiile aeriene de pe teritoriu, ca parte a unui pachet de ajutor pentru a sprijini industria aviatică”, spune purtătorul de cuvânt.

“Achiziția servește scopului de a injecta lichidități în companiile aeriene în avans, în timp ce biletele vor fi oferite vizitatorilor globali și rezidenților din Hong Kong în cadrul campaniei de redresare a pieței.”

Hong Kong a fost în mare parte izolat de restul lumii din cauza regulilor sale de carantină Covid-19, care la un moment dat au impus călătorilor care sosesc în țară să petreacă 21 de zile într-o cameră de hotel pe cheltuiala lor, numai rezidenților din Hong Kong fiindu-le permisă intrarea.

Perioada de carantină a fost redusă de la șapte la trei zile când a fost eliminată oficial la 26 septembrie, ceea ce a determinat numeroși rezidenți să intre pe site-urile companiilor aeriene pentru a rezerva zboruri.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…