Casa germană de modă de lux Hugo Boss le-a spus clienților săi chinezi că va continua să „cumpere și să sprijine” bumbacul din Xinjiang luni după ce a declarat unui punct de presă din SUA că nu a apărut în lanțurile de aprovizionare.

În această săptămână, mărci de modă occidentale, cum ar fi Adidas, Nike sau H&M, au fost atacate de internauții chinezi și de mass-media de stat pentru că și-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la rapoartele de muncă forțată din regiunea autonomă Xinjiang.

Pe Weibo, un fel de Twitter chinez, un cont verificat Hugo Boss a spus că a folosit materii prime de înaltă calitate din principalele zone de producție din China: „De mulți ani am respectat principiul One China, apărând cu hotărâre suveranitatea națională și integritatea teritorială , Am stabilit colaborări pe termen lung cu multe întreprinderi chineze remarcabile și vom continua să păstrăm [parteneriatul.] Bumbacul cu capse lungi din Xinjiang este unul dintre cele mai bune din lume. Credem că materiile prime de calitate superioară își vor arăta cu siguranță valoarea. Vom continua să achiziționăm și să sprijinim bumbacul Xinjiang. ”

Cu toate acestea, în septembrie anul trecut, Hugo Boss a declarat pentru NBC News că furnizorul său Lu Thai l-a „liniștit” că bumbacul din Xinjiang nu a fost niciodată folosit în îmbrăcămintea sa. A venit în timp ce Esprit și-a înrăutățit relația cu Lu Thai în urma acuzațiilor de muncă forțată.

Adidas, Nike și H&M se numără printre mărcile din cadrul Better Cotton Initiative (BCI), care promovează producția durabilă de bumbac.

Companiile au primit o reacție negativă în China, după ce au declarat în octombrie anul trecut că vor suspenda aprobarea bumbacului provenit din Xinjiang pentru sezonul 2020-2021, pe fondul preocupărilor legate de drepturile omului. Între timp, mai multe platforme de comerț electronic au scos săptămâna aceasta mărci străine din magazinele lor pe fondul apelurilor de boicot.

Un raport din 2020 al centrului de reflecție din Washington, Centrul pentru Politici Globale – care făcea referință la documente guvernamentale chineze – spunea că în 2018 trei regiuni din Xinjiang au trimis cel puțin 570.000 de oameni să culeagă bumbac în cadrul unui program coercitiv de transfer de muncă susținut de stat.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…