Hunter Biden, fiul președintelui american Joe Biden, a fost pus sub acuzare ieri pentru că a cumpărat ilegal o armă în timp ce consuma droguri.

Hunter Biden, în vârstă de 53 de ani, a fost acuzat de două capete de acuzare pentru că a făcut declarații false atunci când a susținut în formularele necesare pentru achiziționarea armei din 2018 că nu folosea droguri în mod ilegal la acel moment.

O a treia acuzație a afirmat că, pe baza declarațiilor false, el a deținut ilegal arma în cursul unei perioade de 11 zile în luna octombrie a aceluiași an.

Dacă va fi găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare, Hunter ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare, deși, în practică, pedeapsa cu închisoarea ar fi puțin probabilă. Acuzația a fost formulată la doar câteva zile după ce republicanii au deschis o anchetă de destituire a președintelui Biden în legătură cu afacerile de peste hotare ale fiului său.

Hunter s-a luptat în trecut cu dependența de droguri și alcool. Republicanii s-au folosit de problemele legale ale lui Hunter pentru a-l ataca pe președinte, întrebându-se dacă Departamentul de Justiție a acordat un tratament favorabil fiului său.

Acuzațiile au fost aduse de un consilier special care îl investighează pe Hunter din 2018. Un acord de recunoaștere a vinovăției pentru acuzația de posesie de arme și încălcări fiscale a eșuat în iulie, după dezacorduri cu privire la alte potențiale acuzații legate de activitățile de afaceri internaționale ale lui Hunter.

În contextul apropierii alegerilor prezidențiale din 2024, acuzația adaugă un alt nivel de dramă politică pentru președintele Biden, în timp ce republicanii își intensifică eforturile de a folosi problemele juridice ale lui Hunter împotriva administrației. Momentul ar putea avea un impact asupra ofertei de realegere a lui Biden.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook