Gigantul energetic rus Gazprom a publicat un videoclip care arată cum ar putea îngheța Europa fără gazul rusesc importat în această iarnă.

Compania rusă de stat, care are în mod tradițional o piață mare pe continent, a publicat luni un film care conține muzică intensă și o Europă acoperită de zăpadă, cu o vedere a gazoductului Nord Stream și o imagine grăitoare a opririi gazului.

Videoclipul vine la trei zile după ce Gazprom a anunțat închiderea pe termen nelimitat a gazoductului Nord Stream 1, care ar fi trebuit să reia livrările către Germania sâmbătă. Cu toate acestea, compania a declarat că oprirea fluxului s-a datorat unei scurgeri și nu unei strategii de răzbunare.

De asemenea, clipul de propagandă vine după ce țările G7 au fost de acord să impună un plafon de preț pentru petrolul rusesc.

Miercuri, președintele rus Vladimir Putin a avertizat că Rusia nu va mai face livrări de petrol și gaze către țările care plafonează prețurile.

Plafonarea prețurilor, așa cum iau în considerare țările occidentale, “ar fi o decizie absolut stupidă”, a declarat Putin în cadrul Forumului Economic Estic din orașul portuar Vladivostok, situat în Pacific.

“Nu vom furniza absolut nimic dacă acest lucru este contrar intereselor noastre, în acest caz (intereselor) economice”, a spus Vladimir Putin. “Nici gaz, nici petrol, nici cărbune, nici păcură, , nimic”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.