Imigranții cubanezi din Rusia se înrolează în armată pentru a lupta în Ucraina în schimbul cetățeniei, potrivit Business Insider.

Gazeta Ryazan a relatat că mai mulți cubanezi au semnat contracte pe un an și au fost trimiși miercuri în zona de război. Pentru că s-au înrolat să lupte, ei vor primi o plată unică de 2.433 de dolari din partea guvernului federal rus și alți 2.500 de dolari din partea regiunii Ryazan, precum și un salariu lunar de 2.545 de dolari. Armata rusă, care a oferit salarii sporite potențialilor recruți, încearcă să își întărească rândurile sale diminuate.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat recent că străinii care se înrolează în armata rusă pentru a lupta în război vor avea dreptul la cetățenie rusă, împreună cu familiile lor. Mii de cubanezi s-au stabilit în Rusia în ultimii ani, deoarece este una dintre puținele țări care nu necesită vize pentru cetățenii cubanezi.

Se pare că autoritățile ruse ar fi încercat, de asemenea, să recruteze muncitori migranți din Asia Centrală pentru a lupta în Ucraina, pentru a evita o nouă mobilizare obligatorie, care a declanșat proteste și a determinat mii de bărbați în vârstă de luptă să părăsească țara în septembrie, când au fost recrutați 300.000 de rezerviști.

SUA au estimat că 100.000 de luptători ruși au fost uciși sau răniți în conflict numai din decembrie 2022, deși Rusia nu a confirmat numărul victimelor din Ucraina.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…