Cel mai mare furnizor de asistență medicală din Israel a raportat duminică o scădere de 94% a infecțiilor simptomatice COVID-19 la 600.000 de persoane care au primit două doze de vaccin Pfizer în cel mai mare studiu din țară până în prezent.

Organizația de întreținere a sănătății (HMO) Clalit, care acoperă mai mult de jumătate din totalul israelienilor, a declarat că același grup este, de asemenea, cu 92% mai puțin probabil să dezvolte boli severe din cauza virusului.

Comparația a fost față de un grup de aceeași dimensiune, cu istoric medical corespunzător, care nu a primit vaccinul.

„Arată fără echivoc că vaccinul coronavirus Pfizer este extrem de eficient în lumea reală la o săptămână după a doua doză, la fel cum s-a constatat că se află în studiul clinic”, a declarat Ran Balicer, directorul inovării Clalit.

El a adăugat că datele indică faptul că vaccinul Pfizer, care a fost dezvoltat în parteneriat cu BioNTech din Germania, este chiar mai eficient la două săptămâni sau mai mult după rapel.

Cercetătorii de la Institutul de Științe Weizmann, care au tabelat date naționale, au declarat duminică că o scădere accentuată a spitalizării și a bolilor grave identificate anterior în prima grupă de vârstă care a fost vaccinată – în vârstă de 60 de ani sau mai mult – a fost observată pentru prima dată la cei cu vârsta de 55 de ani și peste.

Spitalizările și bolile grave au crescut în continuare în grupurile mai tinere care au început vaccinările săptămâni mai târziu.

Israelul desfășoară o campanie rapidă de vaccinare, iar baza sa de date oferă informații despre eficacitatea vaccinului și în ce moment țările ar putea obține imunitatea efectiv.

Alte știri:  Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…