Foto- ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a făcut o delcaratie în cadrul unei emisiuni pe pagina de facebook a arhiepiscopiei, în care amenință cu instanța dacă , din cauza restricțiilor legate de pandemia de coronavirus, nu va putea ajunge la Peștera Sf. Andrei.

Teodosie a spus că va apela la niste avocați dacă restricţiile din pandemie îi vor împiedica pe credincioşi să ajungă la Peştera Sf Andrei, acolo unde în fiecare an , pe data de 30 noiembrie, credincioșii obișnuiesc să meargă in pelerinaj pentru a se ruga.

Declaraţia de pe pagina de facebook a Arhiepiscopiei:

Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși pentru că nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră strămoșească spirituală. Vom ține toate regulile. Este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei? Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar eu cred că pot să ajungă toți românii. Este cu adevărat apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 Decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook