Analiștii au început să ridice semne de întrebare cu privire la locul unde se află o serie de înalți oficiali ruși, în contextul în care a trecut o lună de la începutul conflictului din Ucraina.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, unul dintre cei mai apropiați confidenți ai lui Vladimir Putin, nu a mai fost văzut în public de 11 zile.

Șeful Statului Major General al Rusiei, Valeri Gerasimov, a dispărut, de asemenea, din atenția publicului.

Ultimele știri actualizate pe profilul său de la Ministerul Apărării datează din 11 martie, unde a înmânat premii soldaților ruși care s-au “distins în operațiunea militară specială”.

Jurnalistul rus Dmitri Treschanin a remarcat, de asemenea, că nici agenția de știri de stat rusă RIA nu a mai raportat despre Shoigu din 11 martie. El a pus la îndoială faptul că Shoigu se afla în Cernobaevka, situată în apropiere de Herson, primul oraș important care a fost ocupat de forțele rusești la 2 martie.

Surse oficiale rusești au declarat pentru agenția de presă Agentstvo Media că Shoigu s-a confruntat cu “probleme cardiace”.

Potrivit site-ului Kremlinului, ministrul Apărării a participat la o întâlnire de înaltă prioritate cu președintele rus Vladimir Putin și cu alți membri de rang înalt ai Consiliului Național de Securitate.

Kremlinul nu a publicat încă nicio fotografie sau filmare de la această întâlnire.

Shoigu a fost descris ca fiind o figură foarte activă în mass-media rusă, relațiile publice fiind adesea menționate ca fiind “principala sa armă”, ceea ce face ca dispariția sa bruscă în timpul celui mai mare conflict din Rusia de la Războiul Rece să fie cu atât mai curioasă.

Potrivit unui jurnalist de la Moscow Time, Serghei Șoigu nu s-a mai văzut cu Putin de la o întâlnire la Moscova pe 27 februarie, la doar trei zile după începerea invaziei din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…